Alumna Maartje Koppen

MIJN LOOPBAAN ALS LOOPBAANCOACH & DROOMBAANEXPERT

Alumna Maartje Koppen blikt terug op haar carrière van student Psychologie tot nu.

Maartje Koppen

Studie: Psychologie, richting Psychologie van Arbeid, Gezondheid en Organisatie (2000 – 2005)
Bedrijf:  P.I.M.P. your career
Functie:  Loopbaancoach, droombaanexpert en eigenaar
Nevenactiviteiten: Nieuwe producten ontwikkelen, zoals het online coachingsprogramma “Creëer je eigen droombaan

Heel eerlijk? Na het afronden van mijn studie psychologie wist ik al dat ik de coachingskant op wilde. Maar tegelijkertijd dacht ik “Laat mij eerst maar eens met mijn poten in de klei staan, leren wat werken is en verschillende werkculturen leren kennen.” En zo geschiedde…

Na een aantal jaar was het tijd om me op het coachen te richten. Ik werd loopbaancoach. En nu ik zelf merk hoe ontzettend leuk, motiverend en inspirerend werken kan zijn, geloof ik ook oprecht dat droombanen bestaan. Je moet er alleen wel knetterhard voor werken!

Ik zie het echt als mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan een droombaan te helpen. Samen te ontdekken hoe hun droombaan eruit ziet en stappen te zetten om die droombaan werkelijkheid te laten worden, ik geniet er elke dag van. Het mooiste moment binnen een coachingstraject? Het zijn er eigenlijk twee: het moment dat mensen weer in zichzelf en hun droombaan gaan geloven, dat ze geloven dat het écht mogelijk is om werk te gaan doen wat energie geeft, waar ze fluitend naar toe gaan elke dag. Maar ook het moment dat ik een mailtje van ze krijg: “Wat er nu op mijn pad komt, je gelooft het niet, maar dit is precies waar wij nu mee bezig zijn, waar wij naar toe aan het werken zijn!”. Het gebeurt elke keer weer. Als je zelf in actie komt, wordt er van alles in beweging gezet. En doen zich de mooiste mogelijkheden voor. Mogelijkheden die eerder onmogelijk leken. Dat is steeds weer een kippenvelmoment.

Nu ik zelf merk hoe ontzettend leuk, motiverend en inspirerend werken kan zijn, geloof ik ook oprecht dat droombanen bestaan. Je moet er alleen wel knetterhard voor werken!
Maartje Koppen

Het leuke van zelfstandig ondernemer zijn: ik mag elke dag weer besluiten hoe ik mijn werk doe, nieuwe producten ontwikkelen, op een manier die bij mij past. Zo heb ik dit jaar een online coachingsprogramma ontwikkeld “Creëer je eigen droombaan”. Super spannend, maar vooral ook ontzettend leuk. En zo gaaf om te zien wat voor inzichten deelnemers opdoen, welke stappen worden gezet en welke doelen worden behaald!

Een tip die ik andere alumni mee wil geven: gun jezelf de tijd om uit te zoeken hoe jouw droombaan eruit ziet. Zorg dat je dat scherp krijgt. En dat jij er in gaat geloven dat het voor jou mogelijk is om dat werk te gaan doen, in de context en omgeving die jij wilt. Want als jij het niet gelooft, dan gelooft niemand het. En wordt het dus ook geen werkelijkheid.