Alumna Liv Krake

Liv Krake

MIJN LOOPBAAN ALS SCHRIJVER EN ONTDEKKINGSREIZIGER

Bachelor:
Communicatie- en Informatiewetenschappen (2008-2012)
Werk:
Freelance schrijver, social media specialist, marketeer. Diverse opdrachtgevers in zowel cultuur- & en muziekwereld als bedrijven op het gebied van reizen, natuur, nieuwsplatformen en meer.
Overige activiteiten:
Reizen, bijzonder slapen in de natuur voor mijn blog Expeditie Kram, liefde voor muziek, (analoge) fotografie en kaas.

Al op de middelbare school wilde ik graag ‘iets’ met schrijven doen. Ik wilde journalistiek (hbo) toen, maar vond het jammer om niets op een universiteit te kunnen doen omdat ik een gymnasiumdiploma had. Er werd me toen aangeraden om Communicatie- en Informatiewetenschappen te gaan doen en een master in journalistiek. Ik wist toen nog niet dat het alleen bij een bachelor zou blijven! Na m’n bachelor ging ik op reis en dat smaakte naar meer, dus ik ging werken en ben daar niet meer mee gestopt. Achteraf bleek dit een prima keuze te zijn, omdat ik mede daardoor mijn eigen bedrijf heb opgezet. Ik kwam erachter dat het voor mijzelf veel beter werkte om iets te doen wat ik écht leuk vind dan om alleen maar te kijken naar diploma’s en papieren en op basis daarvan iets te kiezen. Dus ik besloot mezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als bedrijf ‘ Liv Krake’ en mijn freelance carrière als schrijver begon.

Ik kwam erachter dat het voor mijzelf veel beter werkte om iets te doen wat ik écht leuk vind
Liv Krake
Liv Krake
Alumna Communicatie- en Informatiewetenschappen

Tot nu toe is dit voor mij de beste keuze ooit geweest, wat betreft mijn carrière. De vrijheid van niet iedere dag op een vast tijdstip op een kantoor te hoeven zijn, het ontmoeten van (veel) nieuwe mensen, de mogelijkheid om te werken waar ik wil… voor nu zou ik dat voor geen goud willen en kunnen inleveren. Mensen zeggen vaak dat ze het ontzettend tof vinden maar het zelf nooit zouden doen omdat het iedere maand onzeker is wat je binnenkrijgt wat betreft financiën. Het klinkt cheesy, maar zolang ik ervoor zorg dat ik genoeg geld heb om mijn huur en andere verplichte kosten te betalen is deze vrijheid mij behoorlijk onbetaalbaar. Voor mij kan geen kantoorbaan met meer salaris op dit moment tippen aan hoe blij ik word van wat ik nu doe. Natuurlijk ben ik ook niet meteen vanuit mijn studie overgestapt op het fulltime freelance leven; ik heb de eerste paar jaar een bijbaantje gehad om er zeker van te zijn dat ik iedere maand kon leven. Op een gegeven moment merkte ik dat dit baantje ervoor zorgde dat ik minder opdrachten kon aannemen. Toen werd het duidelijk dat ik volledig freelance moest gaan; een spannende stap tot een gevarieerd leven!

Het ene moment werk ik tussen de bergen in Oostenrijk, dan weer in mijn atelier in Utrecht en weer een ander moment terwijl ik onderweg ben naar een bijzondere slaapplek in de natuur. Het enige wat ik nodig heb zijn mijn laptop en werkend internet. Natuurlijk heb ik regelmatig afspraken, maar wanneer dat even niet zo is dan ben ik vaak in het buitenland te vinden. Dat iedere dag anders is, geeft me inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan. Ik kan anderen dan ook alleen maar aanraden je hart te volgen en te kiezen voor iets wat je écht leuk vindt, iets waar je blij van wordt en waarvan je weet dat je er energie uithaalt. Of dat nu als directeur van een bank is of als postbode; dat je gelukkig bent in het leven is wat telt.