Alumna Cherique Cuppen

MIJN LOOPBAAN VERRIJKT MET HET JAN BESTUUR

Alumna Cherique Cuppen vertelt waarom zij zich vrijwillig inzet voor het Jonge Alumni Netwerk (JAN) als voorzitster van het bestuur, naast haar werkzaamheden als ondernemer. 

alumni-CuppenCherique_385x257

Studie: Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht (2008-2011), Master Business Studies met een specialisatie in Marketing en Master Politieke Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (2012-2014)
Bedrijf: DuurzameDenkers
Functie: Initiatiefnemer
Werkervaring: MeetingMoreMinds
Nevenactiviteiten: JAN, Research Project, UniPartners, SV Contact, Shout, UDS

 

"Iedereen vertelt zijn eigen verhaal. Wat mij fascineert, is het zoeken naar die verhalen en ze te verwoorden, de energie over te brengen en te vertalen naar een inspiratie voor anderen. In mijn werk en buiten mijn werk om, zoek ik naar mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en verhalen te delen. Ook op organisatie niveau zou meer oog moeten zijn voor het verhaal achter het individu, om binnen die context (persoonlijke) ontwikkeling en verandering te kunnen realiseren.  

Het Jonge Alumni Netwerk (JAN) brengt afgestudeerden en hun verhalen weer bij elkaar middels een netwerkborrel, workshop, pubquiz of coachcafé. Juist na de studietijd zoekt elke student immers zijn eigen weg; van overheid tot bedrijfsleven, van dorp tot internationaal en van consultant tot ondernemer. Juist daarom is het leuk om dan je eerste ervaringen met elkaar te delen, of juist een ervaren alumnus te bezoeken bij zijn of haar bedrijf (tijdens de Business Borrel kijken we binnen bij Utrechtse bedrijven van Corio tot het Centraal Museum en de Rabobank). Ik denk dat we nog zoveel van elkaar kunnen leren over de dingen en ervaringen die je niet op de universiteit leert, maar wel in de praktijk.

Door het JAN ontmoet ik veel alumni van de Universiteit Utrecht. De gedeelde achtergrond schept een band en creëert de basis van onze verhaallijn; maar wat betekent de universiteit, de studietijd en de stad Utrecht voor anderen? Inhoudelijk kun je ook veel leren van ‘onze JAN’; je komt op nieuwe locaties, ontdekt Utrechtse bedrijven en leert vaardigheden die je niet tijdens een hoorcollege Marketing Strategy leert, zoals manage je baas, solliciteren of netwerken. Het JAN daagt me uit om na te denken over wat ‘netwerken’ bijvoorbeeld voor de universiteit betekent en wat zij hun alumni na het behalen van het diploma kunnen bieden. Het bijzondere is ook dat we de ruimte krijgen om als JAN-bestuur echt zelf invulling te geven aan het alumniprogramma en onze ervaringen terugkoppelen aan het Utrechts Universiteitsfonds.

Ik vind het leuk om mensen met elkaar te verbinden. Verfrissende ideeën zijn echt een eyeopener als je alleen vanuit jouw eigen perspectief naar de wereld kijkt.
Cherique Cuppen

Ook als initiatiefnemer van DuurzameDenkers koppel ik een multidisciplinair team aan een bedrijf, case of concept die behoefte hebben aan nieuwe, frisse en duurzame ideeën om de wereld logischer te maken. Door mensen bij elkaar te brengen in dé duurzame denktank van Nederland, kunnen we elkaar versterken: ideeën concretiseren, verbeteren en kritische vragen stellen. Dat het verbinden van mensen in mijn aard zit, merk ik doordat ik continu die momenten en locaties opzoek waarin dat weer mogelijk is. Zowel het JAN als DuurzameDenkers bekijken de wereld vanuit een netwerkend perspectief. Het opent je ogen en geeft niet alleen gezelligheid, maar verrijkt je ook met nieuwe inzichten.

Ben jij ook benieuwd naar de ervaringen en verhalen van andere alumni? Dan daag ik jou uit om ook jouw verhaal te delen en ons te ontmoeten tijdens één van onze activiteiten. Tot dan!"