Over onze evenementen

Ontmoet wetenschappers en alumni

Themadiner Frans de Waal

Op verschillende plekken in Nederland zijn er regelmatig ontmoetingen tussen alumni en wetenschappers, bijvoorbeeld in de vorm van een themadiner. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod. Zo beantwoordde gedragsbioloog Frans de Waal de vraag ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ en vertelde ontwikkelingspyscholoog Chantal Kemner hoe het brein van baby’s sociaal wordt.

Universiteitsdag

Universiteitsdag 2017

Elk jaar - in de week van de Dies Natalis, waarin de verjaardag van de universteit wordt gevierd - vindt de Universiteitsdag plaats. Op deze dag komen alumni samen om de universiteit te vieren, elkaar te ontmoeten en te horen waar UU-onderzoekers zich mee bezighouden. Vast onderdeel van de Universiteitsdag is de uitreiking van de Vliegenthart Scriptieprijs.

Ervaar de impact van uw bijdrage

alumni-Janskerkhofcomplex_385x257

Ieder jaar nodigt het Universiteitsfonds haar Vrienden, donateurs en relaties uit voor de Jaarbijeenkomst. Tijdens dit evenement bedanken we alumni voor hun steun en laten we zien welke bijzondere projecten het Universiteitsfonds met de bijdrage van alumni heeft kunnen realiseren.

Bezoek bijzondere locaties

Activiteiten voor alumni vinden vaak plaats op bijzondere locaties. Zo was er in het afgelopen jaar een Avond van het Utrechts Psalter in Museum Catharijneconvent. Het Alumninetwerk Brabant-Limburg organiseerde een themadag bij Waterschap Brabantse Delta.

Doe nieuwe kennis op

alumni-PlasterkRonald_385x257

Er zijn regelmatig interessante lezingen voor alumni, over actuele thema's. Voorbeelden van recente lezingen zijn de Utrechtlezing over Big Data van het Alumninetwerk Amsterdam door minister Ronald Plasterk en de lezing van Mathieu Segers over de Europese Unie.

 

Kijk voor komende evenementen in de agenda. Heeft u vragen of ideeën over de activiteiten voor alumni, of wilt u zelf actief worden in een alumninetwerk? Neem dan contact op met Inge Mathijssen, projectleider Alumnirelaties.

Kunt u onverhoopt niet aanwezig zijn? U heeft tot maximaal 24 uur voor aanvang van het evenement de mogelijkheid te annuleren met restitutie van entreegeld.

In verband met gemaakte kosten kunnen wij bij afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van het evenement geen geld teruggeven.