Podcasts

Een overzicht van podcasts van de Universiteit Utrecht.

• Scheve werk-privébalans vrouwelijke werknemers
      Podcast
      SoFoKleS podcast waarin brandende kwesties op de arbeidsmarkt worden besproken. Met een bijdrage van psychologe Ruth van Veelen.
    • Bestek – de Aanbestedingspodcast
      Podcast
      Bestek – de Aanbestedingspodcast wordt gehost door mr. dr. Willem Janssen, Universitair Docent bij Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
    • Blik Achteruit
      Podcast
      In Blik achteruit gaan Utrechtse en Amsterdamse historici met aansprekende gasten op zoek naar de historische wortels en kronkels van actuele kwesties.
    • De Copernicast
      Podcast
      In de Copernicast praten drie onderzoekers over hun leven en werk als jonge onderzoekers: over tegenslagen en successen en hun rol in de huidige maatschappij.
    • Docentencommunity TAUU
      Podcast
      Podcasts van Docentencommunity TAUU (Teaching Academy Utrecht University), het netwerk voor en door alle docenten van de Universiteit Utrecht.
    • DOMcast
      Podcast
      Het team van DOMcast bestaat uit twaalf enthousiaste studenten van de Universiteit Utrecht die onderzoek doen naar het verleden van de stad waar zij studeren, samen met Utrechters zelf.
    • Future Of Work Hub
      Podcast
      De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.
    • Grip op je aandacht
      Podcast
      Grip op aandacht is een wekelijkse podcast van Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie, en Lotte Elbrink, journalist bij BNR nieuwsradio.
    • IDS Goes Abroad
      Podcast
      Podcast van International Development Studies (IDS) studenten die naar het Global South gingen om onderzoek te doen.
    • Let's Talk Sustainability
      Podcast
      Podcast over de ambitie van de Universiteit Utrecht om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Hoe werkt dat op een universiteit met duizenden studenten, medewerkers en tientallen gebouwen verspreid over meerdere locaties?
    • Makkelijk Praten
      Podcast
      Lekker luchtig babbelen over wetenschap, dat doen Adriaan en Sander in Makkelijk Praten Podcast. Om de week spreken zij met een jonge Nederlandse wetenschapper over hun onderzoek, wetenschapsnieuwtjes en wat verder al dan niet significant is.
    • New Narrative
      Podcast
      De circulaire economie is een populair onderwerp bij overheden, wetenschappers, ondernemers en investeerders. In deze driedelige podcastserie gaan we in op wat er moet gebeuren om de boel echt op gang te krijgen!
    • Onder mediadoctoren
      Podcast
      Onder Mediadoctoren is een tweewekelijkse podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media.
    • Road to Open Science Podcast
      Podcast
      Wat is Open Science en wat kan het betekenen voor onderzoek? De Road to Open Science podcast volgt de route richting open science vanuit het perspectief van wetenschappers.
    • Travelling Concepts on Air
      Podcast
      Travelling Concepts on Air is een podcaserie die de belofte en het ideaal van interdisciplinariteit verkent.
    • Universiteit van Nederland podcast
      Podcast
      Bij de Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis college op internet. Elke week word je verrast door inspirerende sprekers die jou laten kennismaken met de wetenschap achter boeiende vragen.
    • Unsettling Knowledge
      Podcast
      Van de Nederlandse rijsttafel tot straatnamen, van het Eurovisie Songfestival tot sport en racisme, de podcast Unsettling Knowledge reflecteert op hoe imperium en kolonisatie de hedendaagse maatschappij en cultuur hebben gevormd.
    • Voice of the Utrecht Young Academy
      Podcast
      De Utrecht Young Academy (UYA) verzorgt via podcasts een serie van interviews. Hiermee presenteren leden van de Utrecht Young Academy zichzelf, hun onderzoek en hun persoonlijke visie op wetenschap.
    • Your Perspective
      Podcast
      Onder de titel Your Perspective organiseren we een maandelijkse bijeenkomst rondom loopbaanoriëntatie. Elke maand verkennen we een thema dat relevant is voor studenten van verschillende disciplines binnen de geesteswetenschappen.