Podcasts

Een overzicht van podcasts van de Universiteit Utrecht.

• AndersUtrecht Podcast Serie

Podcast
      AndersUtrecht heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd die wetenschappers van de Universiteit Utrecht en 'grassroots' organisaties in Utrecht samenbrengt.
    • Bestek – de Aanbestedingspodcast

Podcast
      Bestek – de Aanbestedingspodcast wordt gehost door mr. dr. Willem Janssen, Universitair Docent bij Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
    • Blik Achteruit

Podcast
      In Blik Achteruit podcasts gaan Utrechtse en Amsterdamse historici met aansprekende gasten op zoek naar de historische wortels en kronkels van actuele kwesties.
    • De Copernicast

Podcast
      In de Copernicast praten drie onderzoekers over hun leven en werk als jonge onderzoekers: over tegenslagen en successen en hun rol in de huidige maatschappij.
    • Crisispraat

Podcast
      Hoe houden mensen aan de frontlinie van een crisis het vol? In Crisispraat gaat sociaal psychologe Amarins Jansma op zoek naar (hoopvolle) lessen in tijden van crisis.
    • Docentencommunity TAUU

Podcast
      Podcasts van Docentencommunity TAUU (Teaching Academy Utrecht University), het netwerk voor en door alle docenten van de Universiteit Utrecht.
    • DOMcast

Podcast
      Het DOMcast-team bestaat uit twaalf studenten van de Universiteit Utrecht die onderzoek doen naar het verleden van de stad waar zij studeren, samen met Utrechters.
    • Future Of Work Hub

Podcast
      De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.
    • GLOTcast

Podcast
      Glotcast is een podcastserie met open gesprekken tussen wetenschappers, studenten, inwoners en organisaties, die plaatsvinden op Akwaglot in de Utrechtse Singel.
    • Grip op je aandacht

Podcast
      Grip op aandacht is een wekelijkse podcast van Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie, en Lotte Elbrink, journalist bij BNR nieuwsradio.
    • IDS Goes Abroad

Podcast
      Podcast van International Development Studies (IDS) studenten die naar het Global South gingen om onderzoek te doen.
    • JongGeleerd

Podcast
      In de podcast JongGeleerd gaan jeugdonderzoekers van de Universiteit Utrecht in gesprek met professionals uit het onderwijs, de kinderopvang of de zorg.
    • Klimaat van Vandaag

Podcast
      Elke week nemen onderzoekers Mark Dekker en René van Westen je met de podcast Klimaat van Vandaag mee in de wereld van klimaat, wetenschap en beleid.
    • LEEST Spreekt Podcast

Podcast
      LEEST SPREEKT met neerlandici, literatuurwetenschappers en cultuurhistorici over actuele kwesties in de Nederlandse literatuur en cultuur
    • Let's Talk Sustainability

Podcast
      Podcast over de ambitie van de Universiteit Utrecht om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Hoe werkt dat op een universiteit met duizenden studenten, medewerkers en tientallen gebouwen verspreid over meerdere locaties?
    • Loop ik nou over dode mensen?

Podcast
      In de podcast Loop ik nou over dode mensen? nemen Gijs IJpelaar en Eva Luberti je mee in de gedachten van de middeleeuwen en de voorbereidingen die voor hun dood werden getroffen.
    • Makkelijk Praten

Podcast
      Adriaan en Sander spreken in de Makkelijk Praten Podcast om de week met een jonge Nederlandse wetenschapper over hun onderzoek, wetenschapsnieuwtjes en meer.
    • Mediating Sustainable Cities

Podcast
      In deze audiopapers spreken onderzoekers over verschillende aspecten van duurzame digitale stedelijke ontwikkeling.
    • New Narrative

Podcast
      De circulaire economie is een populair onderwerp bij overheden, wetenschappers, ondernemers en investeerders. In deze driedelige podcastserie gaan we in op wat er moet gebeuren om de boel echt op gang te krijgen!
    • ONAF

Podcast
      ONAF is een podcastserie over onderwijs op afstand, gemaakt door de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht.
    • Onder mediadoctoren

Podcast
      Onder Mediadoctoren is een tweewekelijkse podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media.
    • Road to Open Science podcast

Podcast
      Wat is Open Science en wat kan het betekenen voor onderzoek? De Road to Open Science podcast volgt de route richting open science vanuit het perspectief van wetenschappers.
    • SoFoKleS podcast

Podcast
      In deze podcast worden brandende kwesties op de arbeidsmarkt besproken. Met een bijdrage van psychologe Ruth van Veelen over de scheve werk-privébalans van vrouwelijke werknemers.
    • Studium Generale UU podcast

Podcast
      Podcast van Studium Generale van de UU met de laatste inzichten uit de wetenschap. Voor wie de wereld wil begrijpen en het genuanceerde verhaal niet schuwt.
    • Terrorism and Political Violence

Podcast
      Terrorism en Political Violence (TPV) is een podcastserie geproduceerd door het journal Terrorism en Political Violence in samenwerking met de Universiteit Utrecht.