Podcasts

Een overzicht van podcasts van de Universiteit Utrecht.

• Podcast Future of Work: Helpt technologie het tekort aan docenten oplossen?

Nieuws
      Hajo Reijers, hoogleraar Business Process Management & Analytics aan de Universiteit Utrecht sprak met een collega over technologie in de Future of Work podcast.
    • Radio Life Sciences

Podcast
      Radio Life Sciences bestaat uit een groep studenten en beleidsmedewerkers van de Graduate School of Life Sciences die GSLS-mensen interviewen.

Podcast
      Socioloog Marleen Damman en arbeidseconoom Joop Schippers praten in deze aflevering van de Future of Work podcast over langer doorwerken en pensioen.

Podcast
      In deze aflevering van de podcast De Onderstroom, spreekt Sonja Bekker onder meer over de rol van eerlijk werk en sociale zekerheid in de EU.

Podcast
      In ‘Security History Network: The Podcast’ gaan leden van het Network in gesprek met andere deskundigen op het gebied van ‘security history’ vanaf de negentiende eeuw.
    • Boekestijn en De Wijk

Podcast
      In de podcastserie voor BNR, Boekestein en de Wijk, bespreken Arend-Jan Boekestijn en Rob de Wijk de internationale politiek.
    • AndersUtrecht Podcast Serie

Podcast
      AndersUtrecht heeft een nieuwe podcastserie gelanceerd die wetenschappers van de Universiteit Utrecht en 'grassroots' organisaties in Utrecht samenbrengt.
    • Bestek – de Aanbestedingspodcast

Podcast
      Bestek – de Aanbestedingspodcast wordt gehost door mr. dr. Willem Janssen, Universitair Docent bij Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht
    • Blik Achteruit

Podcast
      In Blik Achteruit podcasts gaan Utrechtse en Amsterdamse historici met aansprekende gasten op zoek naar de historische wortels en kronkels van actuele kwesties.
    • De Copernicast

Podcast
      In de Copernicast praten drie onderzoekers over hun leven en werk als jonge onderzoekers: over tegenslagen en successen en hun rol in de huidige maatschappij.
    • De UU Docentenkamer

Podcast
      Hoe vind je als docent je weg in deze wondere wereld? In De UU Docentenkamer gaan Vincent Crone en verschillende onderwijskundigen in gesprek met onze docenten.
    • Crisispraat

Podcast
      Hoe houden mensen aan de frontlinie van een crisis het vol? In Crisispraat gaat sociaal psychologe Amarins Jansma op zoek naar (hoopvolle) lessen in tijden van crisis.
    • Docentencommunity TAUU

Podcast
      Podcasts van Docentencommunity TAUU (Teaching Academy Utrecht University), het netwerk voor en door alle docenten van de Universiteit Utrecht.
    • DOMcast

Podcast
      Het DOMcast-team bestaat uit twaalf studenten van de Universiteit Utrecht die onderzoek doen naar het verleden van de stad waar zij studeren, samen met Utrechters.
    • Future Of Work Hub

Podcast
      De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.
    • GLOTcast

Podcast
      Glotcast is een podcastserie met open gesprekken tussen wetenschappers, studenten, inwoners en organisaties, die plaatsvinden op Akwaglot in de Utrechtse Singel.
    • Grip op je aandacht

Podcast
      Grip op aandacht is een wekelijkse podcast van Stefan van der Stigchel, hoogleraar cognitieve psychologie, en Lotte Elbrink, journalist bij BNR nieuwsradio.
    • IDS Goes Abroad

Podcast
      Podcast van International Development Studies (IDS) studenten die naar het Global South gingen om onderzoek te doen.
    • JongGeleerd

Podcast
      In de podcast JongGeleerd gaan jeugdonderzoekers van de Universiteit Utrecht in gesprek met professionals uit het onderwijs, de kinderopvang of de zorg.
    • Klimaat van Vandaag

Podcast
      Elke week nemen onderzoekers Mark Dekker en René van Westen je met de podcast Klimaat van Vandaag mee in de wereld van klimaat, wetenschap en beleid.
    • LEEST Spreekt Podcast

Podcast
      LEEST SPREEKT met neerlandici, literatuurwetenschappers en cultuurhistorici over actuele kwesties in de Nederlandse literatuur en cultuur
    • Let's Talk Sustainability

Podcast
      Podcast over de ambitie van de Universiteit Utrecht om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Hoe werkt dat op een universiteit met duizenden studenten, medewerkers en tientallen gebouwen verspreid over meerdere locaties?
    • Loop ik nou over dode mensen?

Podcast
      In de podcast Loop ik nou over dode mensen? nemen Gijs IJpelaar en Eva Luberti je mee in de gedachten van de middeleeuwen en de voorbereidingen die voor hun dood werden getroffen.
    • Makkelijk Praten

Podcast
      Adriaan en Sander spreken in de Makkelijk Praten Podcast om de week met een jonge Nederlandse wetenschapper over hun onderzoek, wetenschapsnieuwtjes en meer.
    • Mediating Sustainable Cities

Podcast
      In deze audiopapers spreken onderzoekers over verschillende aspecten van duurzame digitale stedelijke ontwikkeling.