Bites of Science

In deze rubriek worden ‘bites’ van wetenschap uit de Universiteit Utrecht gepresenteerd. Van antwoorden van wetenschappers op vragen over gedrag, natuur of maatschappij, tot foto’s en filmpjes van onderzoek in Utrecht.

Sanne Akerboom at the Makkelijk Praten podcast
vrijdag 14 juni 2019
Utrechtse klimaatwetenschappers praten over hun onderzoek (en grappige wetenschapsfeitjes) in de Makkelijk Praten-podcast.
Foto: Robert Oosterbroek
maandag 10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
donderdag 6 juni 2019
Adriaan en Sander krijgen van Bart Spee een rondleiding in het Regenerative Medicine Centre Utrecht, waar zij praten over het kweken van mini-levers in het lab.
woensdag 15 mei 2019
In Nederland werd de naam Khaleesi sinds Game of Thrones wordt uitgezonden een tiental keer gegeven.
dinsdag 16 april 2019
In deze video laten onderzoekers zien hoe zij samenwerken in het Regenerative Medicine Center Utrecht.

Bites of Science Faculteit Sociale Wetenschappen

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de faculteit Sociale Wetenschappen in 2013 gaven onderzoekers antwoord op vragen waarin het getal 50 een rol speelt. Dit resulteerde in 50 Bites of Science.