Het VPDC verricht pathologische diagnostiek op een breed scala aan diersoorten, waaronder gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren, inheemse en uitheemse zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen. Dit doen wij in opdracht van dierenartsen. Wij proberen een verklaring van een ziektebeeld te vinden en de doodsoorzaak van het dier vast te stellen. Een team van hooggekwalificeerde veterinair pathologen (specialisten op dit vakgebied) en specialisten in opleiding staat voor u klaar.

Een deel van onze diagnostische activiteiten wordt gebruikt voor onderwijs aan studenten Diergeneeskunde en voor de opleiding van dierenartsen tot door het European College of Veterinary Pathology (ECVP) erkende specialisten in de veterinaire pathologie.

Ook wordt het VPDC geconsulteerd over forensische vraagstukken, is het betrokken bij onderzoeksprojecten en levert het diensten ten behoeve van het Dutch Wildlife Health Centre.

Nieuws

Noordhollands Dagblad
21 november 2018
De afgelopen zondag op het strand van Egmond aan Zee aangespoelde griend is een buitenkans voor de faculteit diergeneeskunde.
20 november 2018
De Universiteit Utrecht heeft gisteren het karkas van een zeven meter lange tandwalvis (griend) ontvangen.
Merel
15 september 2016
Gezamenlijk persbericht van DWHC, Erasmus MC, Sovon, Vogeltrekstation NIOO-KNAW, VPDC

Pagina's

RSS