Geachte inzender,

In verband met de COVID-19 uitbraak, heeft het VPDC enkele aanpassingen gemaakt in haar werkwijze:

Openingstijden en spreekuur
Het VPDC is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 15.00 uur. Wij zijn dan telefonisch bereikbaar voor vragen en overleg. Telefonisch spreekuur met de patholoog blijft tussen 14.00 en 15.00 uur. Ook kunt u binnen deze tijden materiaal aanbieden voor onderzoek (cytologisch, histologisch, sectie).

Aanbieden van dieren
Voor het aanbieden van dieren voor sectie gaarne eerst overleg met het VPDC. Het VPDC is te bereiken op telefoonnummer: 030-2533195 en emailadres: vpdc@uu.nl

Wij hopen op uw begrip en zullen u zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier van dienst zijn.

Het VPDC verricht pathologische diagnostiek op een breed scala aan diersoorten, waaronder gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren, inheemse en uitheemse zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen. Dit doen wij in opdracht van dierenartsen. Wij proberen een verklaring van een ziektebeeld te vinden en de doodsoorzaak van het dier vast te stellen. Een team van hooggekwalificeerde veterinair pathologen (specialisten op dit vakgebied) en specialisten in opleiding staat voor u klaar.

Een deel van onze diagnostische activiteiten wordt gebruikt voor onderwijs aan studenten Diergeneeskunde en voor de opleiding van dierenartsen tot door het European College of Veterinary Pathology (ECVP) erkende specialisten in de veterinaire pathologie.

Het VPDC is ook betrokken bij onderzoeksprojecten en levert diensten ten behoeve van het Dutch Wildlife Health Centre.