Versturen van diagnostisch materiaal

Let op, per 1 januari 2022 is het telefoonnummer en de aanmeldmethode voor de nox Night Time Express (nNTE) veranderd.

U kunt tot 20:00 uur het volgende nummer bellen: 053-850 80 81, onder vermelding van:

 • het opdrachtgevernummer (013319)
 • en de relatie-DAP-code. Dit is het klantnummer en bestaat uit 6 cijfers. U kunt deze aanvullen met een 0 (ervoor) als relatiecode uit minder dan 6 cijfers bestaat.

Via PostNL

Kleine zendingen kunt u in de brievenbus doen en versturen via PostNL. Uw pakket dient voorzien te zijn van een absorbent, sealbag, hardkartonnen bescherming. Dit alles wordt verpakt in een bubbeltjesenvelop. De bubbeltjes envelop moet voorzien zijn van de officiële richtlijnen zoals Pakkingsinstructie 650. Dit staat gedrukt op de envelop en is copy write.

Via Nox-Night Time Express NNTE - gratis en snel

Voor het versturen van diagnostisch materiaal kunt u ook gebruik maken van de gratis verzending via nNTE. Materiaal wordt 's avonds verstuurd en arriveert bij het UVDL de volgende ochtend om 07:00 uur. Op werkdagen stuurt het UVDL stuurt materialen die voor het VMDC en VPDC bestemd zijn nog dezelfde ochtend door.

Turn Around Tijd (TAT)

Dit is de tijd tussen binnenkomst van het materiaal en de rapportage van resultaten van uitgevoerde testen. 

 • UVDL: materiaal dat om 7 uur bij het UVDL binnen is wordt direct verwerkt waardoor het UVDL in staat is om de eerste rapportage te starten om ca. 13:00 uur. Dan is 90% van het aantal aangevraagde testen geanalyseerd.
 • VMDC: materiaal voor parasitologisch onderzoek wordt op de dag van binnenkomst nog verwerkt en gerapporteerd; de TAT van andere onderzoeken varieert van 2 tot 7 dagen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om gebruik te maken van deze service moet u zich eerst aanmelden via een opvoercontract. Stuur dit contract, inclusief de sleutel of toegangscode van uw kastje of praktijk, naar het adres dat vermeld staat onderaan op het contract. Is er geen sleutel nodig om bij het kastje te komen, vermeldt dit dan duidelijk in het contract.

Stickers bestellen

Indien u stickers nodig heeft, kunt u deze aanvragen bij 030-6083830.

E-mail stickers@nox-nighttimeexpress.nl

onder vermelding van uw DAP-code. Vergeet ook niet te vermelden dat u stickers nodig heeft voor verzending naar de faculteit Diergeneeskunde, Utrecht.

Wat komt voor verzending in aanmerking?

Bloedbuisjes, plasma, serum, uitstrijkjes voor cytologie, urine, feces, etc. Alle materiaal dus afkomstig uit lichaamsvloeistoffen. Daarnaast natuurlijk ook swabs en biopten. nNTE vervoert tot een gewicht van 23 kg.

Instructies voor het verpakken en verzenden

Transport van diagnostisch materiaal over de openbare weg moet voldoen aan de regelgeving:

 • Buisjes worden in een absorbent geplaatst.
 • Dit absorbent gaat in een ‘sealbag’ (een vochtdicht plastic zakje).
 • Om het geheel komt een kartonnen hoes.
 • Dit alles tezamen verpakt u in een A3 of A4 bubbeltjesenvelop of een hard plastic doosje.
 • Het aanvraagformulier los in de envelop doen en dus niet in de sealbag stoppen.
 • Op de envelop of het doosje moet de volgende tekst staan: ‘Verpakking conform Packing Instruction 650’. Let op: dit is wederom copy write.

Vergeet niet om bij verzending duidelijk aan te geven of uw zending bestemd is voor UVDL en/of VMDC en/of VPDC. Dit scheelt kostbare tijd bij de verwerking.

Aanvragen bundelen

Indien u meerdere aanvragen heeft dan verzoeken wij u deze te bundelen. Dus meerdere sealbags, samen verpakt in een kartonnen hoes, in een A4 of A3 envelop. Heeft u dus een zending voor het UVDL en VMDC, combineer deze dan in één envelop. Omcirkel in dat geval de afdelingen UVDL en VMDC op de gele sticker.

Diagnostisch materiaal aanmelden

U kunt tot 20:00 uur het volgende nummer bellen: 053-850 80 81, onder vermelding van:

 • het opdrachtgevernummer (013319)
 • en de relatie-DAP-code. Dit is het klantnummer en bestaat uit 6 cijfers. U kunt deze aanvullen met een 0 (ervoor) als relatiecode uit minder dan 6 cijfers bestaat.

Uw pakket wordt opgehaald door een chauffeur van nNTE en de volgende dag om 7:00 bij ons bezorgd. Naast aanmelden via IVR is het ook mogelijk om gebruik te maken van de My-nox-App of vanaf 17 januari de Web portal. Voor aanvragen van een account graag een mail sturen met opdrachtgevernr, DAP code en naam praktijk, naar support@nox-nighttimeexpress.nl.

Storing

Indien er om welke reden dan ook een storing is in het systeem en u wilt toch materiaal aanmelden voor verzending, stuur dan uw aanvraag via de fax naar 030 - 606 49 67 of bel naar 030 - 608 38 30. Vergeet ook daarbij uw DAP-code niet.