UU-Publiprijs

Ieder jaar beloont de Universiteit Utrecht de wetenschapper die het meest prominent in de media is geweest en daar zelf actief aan heeft bijgedragen. De Universiteit Utrecht wil zo wetenschappers stimuleren om publiciteit te genereren voor hun onderzoek en deel te nemen aan het maatschappelijk debat. De UU-Publiprijs bestaat uit een budget voor het maken van een video over het onderzoek van de wetenschapper ten behoeve van publiciteit.

CRITERIA EN PROCEDURE

Elk najaar wordt een shortlist opgesteld van drie wetenschappers die het meest in de media waren, gebaseerd op een gewogen telling van het aantal mediaoptredens over het afgelopen academisch jaar. Uit de shortlist van drie genomineerden kiest een jury de winnaar. De jury bestaat elk jaar uit een aantal gerenommeerde wetenschappers en communicatiespecialisten van binnen en buiten de universiteit.

Informatie: Armand Heijnen, Directie Communicatie & Marketing.

Winnaars en genomineerden

8 januari 2019
Erik van Sebille, deskundige op het gebied van plastic soep en oceaanstromingen, en Niko Wanders, droogte-expert, hebben beiden de UU-Publiprijs gewonnen.
8 januari 2018
Annelien Bredenoord, hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie en verbonden aan de faculteit Geneeskunde, heeft de Publiprijs 2017 gewonnen.
1 november 2017
De Universiteit Utrecht heeft de onderzoekers Annelien Bredenoord, Beatrice de Graaf, Jelle Reumer en Joop Schippers genomineerd voor de UU-Publiprijs 2017.

Pagina's

RSS