Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Het UIPS is het onderzoeksinstituut van het departement Farmaceutische Wetenschappen van de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het geneesmiddel wordt in vijf groepen op meerdere niveaus bestudeerd: moleculair, cellulair, diermodel, patient en populatie. Dit leidt jaarlijks tot rond de 400 publicaties en rond de 30 proefschriften. Bijna al het onderzoek gebeurt in samenwerkingsverbanden met andere groepen aan universiteit, ziekenhuis of bedrijf. Meer informatie is beschikbaar op onze Engelstalige site.

E.E. Moret

Tel: +31(0)30 253 6994

E-mail: science.uips@uu.nl

Sabrina Oliveira
25 juli 2019
Oliveira ontvangt de subsidie voor nieuwe behandeling van hoofd-halskanker.
22 juli 2019
Dat laten onderzoekers van onder andere de Universiteit Utrecht en het Universitair Ziekenhuis Leuven zien in een publicatie in PNAS op 22 juli.
24 juni 2019
De Utrecht University Award for Excellence in Pharmaceutical Research is dit jaar toegekend aan Hans-Georg Eichler van Europees Geneesmiddelenagentschap EMA.

Bijvoorbeeld: 08/19/2019
aug
27 augustus 2019 10:30 - 11:30
Promotie van Mohammed Aldosari (Pharmaceutics).