Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Het UIPS is het onderzoeksinstituut van het departement Farmaceutische Wetenschappen van de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het geneesmiddel wordt in vijf groepen op meerdere niveaus bestudeerd: moleculair, cellulair, diermodel, patient en populatie. Dit leidt jaarlijks tot rond de 400 publicaties en rond de 30 proefschriften. Bijna al het onderzoek gebeurt in samenwerkingsverbanden met andere groepen aan universiteit, ziekenhuis of bedrijf. Meer informatie is beschikbaar op onze Engelstalige site.

E.E. Moret

Tel: +31(0)30 253 6994

E-mail: science.uips@uu.nl

19 maart 2019
Op UniStem Day maakten 80 leerlingen van de bovenbouw VWO kennis met stamcelonderzoek van de Universiteit Utrecht, het UMCU en het Hubrecht Instituut .
Heleen van der Veen
18 maart 2019
Heleen van der Veen, derdejaars student van het College of Pharmaceutical Sciences, ontving een ZonMW Young Investigator Award.
Europese Unie - © iStockphoto.com/dem10
18 maart 2019
De consortia die nog in de running zijn, hebben nu elk een miljoen euro toegekend gekregen om gedetailleerde plannen uit te werken.

Bijvoorbeeld: 04/21/2019
29 mei 2019 14:30 - 15:30