Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Het UIPS is het onderzoeksinstituut van het departement Farmaceutische Wetenschappen van de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het geneesmiddel wordt in vijf groepen op meerdere niveaus bestudeerd: moleculair, cellulair, diermodel, patient en populatie. Dit leidt jaarlijks tot rond de 400 publicaties en rond de 30 proefschriften. Bijna al het onderzoek gebeurt in samenwerkingsverbanden met andere groepen aan universiteit, ziekenhuis of bedrijf. Meer informatie is beschikbaar op onze Engelstalige site.

E.E. Moret

Tel: +31(0)30 253 6994

E-mail: science.uips@uu.nl

Man in pain at the gp
12 juni 2019
Het gebruik van verslavende pijnstillers in Nederland is uit de hand gelopen. Een nieuw consortium gaat het onderzoeken.
19 maart 2019
Op UniStem Day maakten 80 leerlingen van de bovenbouw VWO kennis met stamcelonderzoek van de Universiteit Utrecht, het UMCU en het Hubrecht Instituut .
Heleen van der Veen
18 maart 2019
Heleen van der Veen, derdejaars student van het College of Pharmaceutical Sciences, ontving een ZonMW Young Investigator Award.

Bijvoorbeeld: 06/16/2019