Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen

Het UIPS is het onderzoeksinstituut van het departement Farmaceutische Wetenschappen van de faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het geneesmiddel wordt in vijf groepen op meerdere niveaus bestudeerd: moleculair, cellulair, diermodel, patient en populatie. Dit leidt jaarlijks tot rond de 400 publicaties en rond de 30 proefschriften. Bijna al het onderzoek gebeurt in samenwerkingsverbanden met andere groepen aan universiteit, ziekenhuis of bedrijf. Meer informatie is beschikbaar op onze Engelstalige site.

E.E. Moret

Tel: +31(0)30 253 6994

E-mail: science.uips@uu.nl

20 februari 2019
Voor het eerst is onderzocht hoe trouw chronisch zieke jongeren hun medicijnen innemen. Een app op de smartphone helpt hen.
Pillen
12 februari 2019
Dat concludeert promovenda Sanne Verdoorn in haar proefschrift ‘Clinical medication review: one step beyond’, waarop zij op 13 maart promoveert.
Dr. Robert de Vries, Universiteit Utrecht
24 januari 2019
De Vries ontvangt de prijs voor zijn belangrijke bijdragen aan het onderzoek naar de receptor-specificiteit van virussen, waaronder het griepvirus.

Bijvoorbeeld: 02/21/2019
mrt