13 oktober 2017
Tijdens Webinar Week (23 tot en met 26 oktober 2017) zijn er twee webinars over masterprogramma's in de geesteswetenschappen.
© iStockphoto.com/ismagilov
13 oktober 2017
NEMO Kennislink (10/10) interviewde Björn ’t Hart over zijn proefschrift over de relatie tussen taal en emotie, dat hij op 29 september succesvol verdedigde.
lab over luistertaal
12 oktober 2017
Een verslag van het DRONGO Talenfestival vanuit het departement Talen, Literatuur en Communicatie
© iStockphoto.com/franckreporter
9 oktober 2017
Hoe kunnen sociolinguïstiek en stadsgeografie elkaar versterken? Jacomine Nortier en Irina van Aalst zochten het uit.
6 oktober 2017
Bestaat het Utrechts over een aantal jaar nog? Taalwetenschapper Sterre Leufkens geeft antwoord.
27 september 2017
​Het eerste volledige overzicht van een centraal onderwerp in psychologie, taalkunde en filosofie, uitgegeven in open access.
© iStockphoto.com/ismagilov
8 september 2017
De universiteit zou meer aandacht moeten besteden aan begrijpelijk taalgebruik in teksten, aldus Sterre Leufkens.
31 augustus 2017
Dr. Marjo van Koppen is per 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Variatie linguïstiek aan de faculteit Geesteswetenschappen.
Prof. dr. Ellen Gerrits
25 augustus 2017
Ellen Gerrits ontvangt de beurs voor haar onderzoeksproject 'Tracking speech and language development of Dutch children migrating to Australia'.