Utrecht Institute of Linguistics OTS

20 december 2016
De projecten gaan over eigendom, macht, markt, over kennis in Indonesië, en over taal: betekenis, tijd, taalontwikkeling en Afrikaanse trommeltaal.
Prof. dr. Rick de Graaff
20 december 2016
Het lectoraat richt zich op versterking van het taaldidactisch onderwijs in de lerarenopleiding en in de onderwijspraktijk.
20 december 2016
De twee onderzoekers kregen de prijs toegekend voor hun artikel 'Multiple First Names in the Netherlands (1760–2014)'.
12 december 2016
Dit boek zet Tanya Reinharts werk aan haar theorie over het thetasysteem - hoe concepten in natuurlijke taal gelexicaliseerd worden – systematisch uiteen.
21 november 2016
Al met al gaan de veranderingen in voornaamkeuze volgens Bloothooft 'langzaam, maar gestaag'.
© iStockphoto.com/ismagilov
15 november 2016
Binnen het programma Begrijpelijke taal vond in de afgelopen jaren onderzoek plaats naar factoren die de begrijpelijkheid van communicatie beïnvloeden.
Illustratie: emdé
15 november 2016
Jan ten Thije was te gast bij de Europese Commissie ter ere van de lancering van Radio Lingvistika, waar hij sprak over luistertaal in de Europese Commissie.
Jurywinnaars Renske Bouwer (links) en Monica Koster (rechts). Foto: Edwin Weers
3 november 2016
Monica Koster en Renske Bouwer hebben de NRO-VOR-praktijkprijs 2016 gewonnen voor de lesmethode Tekster.
Annotation by algorythms and/or user
1 november 2016
ADVANT (Advanced Video Analysis Tool) is een digitale werkomgeving voor het in detail annoteren en analyseren van video- en audiodata.