24 juni 2019
Twee projecten zullen aan de Universiteit Utrecht starten met subsidie uit het NWO programma Promoties in de geesteswetenschappen.
Avin Ghedri en minister Ingrid van Engelshoven
17 juni 2019
Awards voor buitengewone studieprestaties en maatschappelijke betrokkenheid
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
© iStockphoto.com/ismagilov
24 mei 2019
Als er niets gebeurt, is het de vraag of er voldoende vertalers worden opgeleid om aan de vraag te voldoen
15 mei 2019
In Nederland werd de naam Khaleesi sinds Game of Thrones wordt uitgezonden een tiental keer gegeven.
Prof. dr. Hans van de Velde. Foto: Jacob van Essen
13 mei 2019
Hans Van de Velde is per 1 mei 2019 voor 1 dag per week benoemd tot hoogleraar ‘Sociolinguïstiek, met bijzondere aandacht voor de taalsituatie in Fryslân’.
12 april 2019
Het symposium werd geïnitieerd door het 'Centre for the Humanities' in samenwerking met het 'Universitair Medisch Centrum Utrecht' en 'ScienceWorks'.