21 januari 2019
Begin 2019 is het boek 'Syntax of Dutch: Coordination and Ellipsis' van Hans Broekhuis en Norbert Corver verschenen bij AUP.
17 december 2018
De kerststol is een feeststol geworden en de kerstmarkt moeten we voortaan wintermarkt noemen.
10 december 2018
Afgelopen maand werd het boek 'The Grammatical Realization of Polarity Contrast' van dr. Stefan Sudhoff gepubliceerd door John Benjamins Publishing Company.
3 december 2018
NEMO Kennislink interviewde Theresa Redl over haar onderzoek naar hoe genderneutraal men woorden leest.
12 november 2018
Op 8 november interviewde Kennislink Marjolein van Egmond over haar promotieonderzoek naar de taal van afasiepatiënten.
8 november 2018
Franca Wesseling licht haar onderzoek naar het gebruik van het woordje 'er' toe in een radio-interview.
5 november 2018
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Taalunie hebben de campagne direct duidelijk gelanceerd.
30 oktober 2018
We verwerken het makkelijker wanneer een vrouw een mannenactiviteit uitvoert dan wanneer een man een vrouwenactiviteit uitvoert.
29 oktober 2018
Netspar heeft een grant van €250.000 toegekend aan onderzoek naar de effectiviteit van online keuzehulpmiddelen voor deelnemers aan een pensioenregeling.
25 oktober 2018
Op 24 oktober verscheen de eerste 'Tijd voor Taal', de nieuwe taalrubriek van Sterre Leufkens en Marten van der Meulen, op NPO Radio 4.
Zij mochten de prijs in ontvangst nemen van Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
17 oktober 2018
Oud-studenten Gijs Leenders en Roosje van der Nat hebben de tweede plaats behaald bij de OnderwijsTopTalentPrijs 2018.
20 september 2018
TOS is nog onbekend maar komt zeker zo vaak voor als dyslexie en vaker dan autisme.
28 augustus 2018
Op 27 augustus verscheen in DUB een artikel over de Taalunie Docentencursus die afgelopen week plaatsvond aan de UU.
Prof. dr. Mario Alinei
23 augustus 2018
Op 8 augustus 2018 overleed emeritus hoogleraar Italiaans Mario Lucio Alinei, die van 1959 tot 1987 verbonden was aan de Universiteit Utrecht.
17 juli 2018
De docenten komen samen op de Universiteit Utrecht voor de cursus ‘De internationale positie van de Nederlandse taal en cultuur’.
Prof. dr. Ellen Gerrits
9 juli 2018
Ellen Gerrits is als onderzoeker verbonden aan het interdisciplinaire thema "De 1001 eerste dagen in het leven van een kind".
9 juli 2018
Voor wie meer wil weten over de actuele vraagstukken rond het Nederlands: nascholingsreeks Grote vragen van het Nederlands.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
3 juli 2018
NEMO Kennislink interviewde Sterre Leufkens over problemen in NT2-onderwijs die migranten met verschillende taalachtergronden tegenkomen.
20 juni 2018
Gerrit Bloothooft kijkt terug op een veelzijdige carrière: hij begon als natuurkundige, werkte met ‘big data’ en stortte zich uiteindelijk op de naamkunde.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.