© iStockphoto.com/PicturePartners
23 augustus 2017
Het Parool duikt in de wereld van de voornamen en spreekt daarover met naamkundige Gerrit Bloothooft.
© iStockphoto.com/skynesher
7 juli 2017
De nieuwe docentencursus NVT en Neerlandistiek: onderzoek en didactiek is ontwikkeld aan de Universiteit Utrecht.
© iStockphoto.com/aldomurillo
7 juli 2017
De centrale vraag binnen JOIN is hoe wij uitsluiting voorkomen en zinvolle deelname van alle jongeren aan de samenleving versterken.
© iStockphoto.com/Grafissimo
20 juni 2017
Veel mensen ergeren zich aan de uitspraak van televisiepresentatoren, zo bleek uit een enquête van de VPRO-gids. Taalkundige Koen Sebregts duidt de uitkomsten.
© iStockphoto.com/middelveld
16 juni 2017
Men gelooft maar wat graag dat de Nederlandse taal bedreigd wordt. Maar onderzoek wijst uit dat het er juist goed voor staat, zegt Sterre Leufkens in een blog.
9 juni 2017
DUB, de onafhankelijke nieuwssite van de Universiteit Utrecht, bezocht het Babylab van de universiteit en brengt verslag uit.
© iStockphoto.com/AH86
30 mei 2017
Taalkundige Dr. Willemijn Heeren heeft een Vidi-subsidie toegekend gekregen voor onderzoek naar de spreker in spraak.
© iStockphoto.com/Juanmonino
29 mei 2017
Het middelbaar onderwijs besteed te weinig tijd aan taalkunde, volgens Jan Don en Marjo van Koppen moet dit veranderen.
Prof. dr. Michael Burke
12 mei 2017
Michael Burke is redacteur van het vier-delige boek 'Stylistics', waarin de belangrijkste ontwikkelingen en verworvenheden in de stilistiek uiteengezet worden.
Illustratie emdé
2 mei 2017
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april vond de tweedaagse conferentie plaats ter gelegenheid van het 12.5 jarig bestaan van de master Interculturele Communicatie.
2 mei 2017
Het onderzoek van Suzanne Dikker dat aantoonde dat hersengolven een goede voorspeller zijn van betrokkenheid trok binnen- en buitenlandse media-aandacht.
28 april 2017
Wereldberoemde onderzoekers bieden in dit boek een overzicht van het nieuwste onderzoek naar motorische spraakontwikkeling. Onder co-redactie van Hayo Terband.
28 april 2017
Aan de synchronisatie van hersengolven onder scholieren die samen een schoolvak volgen is af te lezen hoe leuk ze het vak vinden en elkaar.
Prof. dr. Yoad Vinter Seggev. Foto Ed van Rijswijk
11 april 2017
Op 10 april hield Yoad Winter zijn oratie. Naar aanleiding daarvan was hij te gast bij radioprogramma De Taalstaat (8 april) waar hij sprak over zijn onderzoek.
De portretten van 122 vrouwelijke hoogleraren worden opgehangen in zaal 1636. Foto Anne-Marie van Gijtenbeek
3 april 2017
Aan de muur van zaal 1636 van het Academiegebouw zijn 122 portretten van vrouwelijke hoogleraren onthuld. 21 daarvan zijn van Geesteswetenschappers.
31 maart 2017
Op 31 maart promoveerde Brigitta Keij op haar onderzoek naar taalverwerving bij baby's. NEMO Kennislink en Neerlandistiek besteedden aandacht aan het onderzoek
Dr. Bas van Bommel en dr. Aoju Chen
24 maart 2017
Verslag Culturele Zondag College bij Studium Generale met literatuurwetenschapper Bas van Bommel en taalwetenschapper Aoju Chen.
Prof. dr. Yoad Vinter Seggev. Foto Ed van Rijswijk
24 maart 2017
Met de subsidie gaat Winter onderzoek doen naar de manier waarop mensen hun taal gebruiken om over verzamelingen te denken en communiceren.
24 maart 2017
Sterre Leufkens besprak opvallende taalfeiten op de radio naar aanleiding van haar onlangs verschenen boek 'Opzienbarende ontdekkingen over taal'.
22 maart 2017
Brigitta Keij sprak in Nieuws en Co (20 maart 2017) over haar promotieonderzoek naar het gebruik van klemtonen door baby’s voor het leren van taal.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.