28 april 2017
Wereldberoemde onderzoekers bieden in dit boek een overzicht van het nieuwste onderzoek naar motorische spraakontwikkeling. Onder co-redactie van Hayo Terband.
28 april 2017
Aan de synchronisatie van hersengolven onder scholieren die samen een schoolvak volgen is af te lezen hoe leuk ze het vak vinden en elkaar.
Prof. dr. Yoad Vinter Seggev. Foto Ed van Rijswijk
11 april 2017
Op 10 april hield Yoad Winter zijn oratie. Naar aanleiding daarvan was hij te gast bij radioprogramma De Taalstaat (8 april) waar hij sprak over zijn onderzoek.
De portretten van 122 vrouwelijke hoogleraren worden opgehangen in zaal 1636. Foto Anne-Marie van Gijtenbeek
3 april 2017
Aan de muur van zaal 1636 van het Academiegebouw zijn 122 portretten van vrouwelijke hoogleraren onthuld. 21 daarvan zijn van Geesteswetenschappers.
Babylab. Foto Ed van Rijswijk
31 maart 2017
Op 31 maart promoveerde Brigitta Keij op haar onderzoek naar taalverwerving bij baby's. NEMO Kennislink en Neerlandistiek besteedden aandacht aan het onderzoek
Dr. Bas van Bommel en dr. Aoju Chen
24 maart 2017
Verslag Culturele Zondag College bij Studium Generale met literatuurwetenschapper Bas van Bommel en taalwetenschapper Aoju Chen.
Prof. dr. Yoad Vinter Seggev. Foto Ed van Rijswijk
24 maart 2017
Met de subsidie gaat Winter onderzoek doen naar de manier waarop mensen hun taal gebruiken om over verzamelingen te denken en communiceren.
24 maart 2017
Sterre Leufkens besprak opvallende taalfeiten op de radio naar aanleiding van haar onlangs verschenen boek 'Opzienbarende ontdekkingen over taal'.
Babylab. Foto Ed van Rijswijk
22 maart 2017
Brigitta Keij sprak in Nieuws en Co (20 maart 2017) over haar promotieonderzoek naar het gebruik van klemtonen door baby’s voor het leren van taal.
Prof. dr. Franciska de Jong - foto: Eric Brinkhorst
17 maart 2017
Verslag Studium Generale met Franciska de Jong, over het gebruik van big data in de taalwetenschap.
14 maart 2017
Bloggers en taalwetenschappers Sterre Leufkens en Marten van der Meulen (samen Milfje Meulskens) geven in dit boek een overzicht van taalkundige ontdekkingen.