12 april 2019
Het symposium werd geïnitieerd door het 'Centre for the Humanities' in samenwerking met het 'Universitair Medisch Centrum Utrecht' en 'ScienceWorks'.
© iStockphoto.com/Celli07
8 april 2019
Sterre Leufkens en Marten van der Meulen schreven een blog over waarom sommige jongeren met een Marokkaans accent spreken.
29 maart 2019
Het bestuur van de 'Internationale Vereniging voor Neerlandistiek' pleit voor een radicaal internationaliseringsoffensief.
25 maart 2019
Roberta D'Alessandro pleit in Trouw voor onderwijs in zowel het Engels als het Nederlands.
25 maart 2019
Tessa van Charldorp brengt knelpunten op gebied van ziekenhuiscommunicatie in kaart.
11 maart 2019
Vanaf het schooljaar 2019-2020 wordt de Olympiade Nederlands in Vlaanderen en Nederland voor het eerst gehouden.
Prof. dr. Aoju Chen. Foto: Ivar Pel
5 maart 2019
Aoju Chen is betrokken bij het onderzoek ‘Waar hoor ik thuis?’ binnen het strategische thema Dynamics of Youth van de Universiteit Utrecht.
Handgekleurde 'zodiakman' (detail) in Der scaepherders kalengier (1516), Library of Congress, Rare Book and Special Collections Division
4 maart 2019
Andrea van Leerdam heeft twee Amerikaanse research fellowships toegekend gekregen.
Stembureau op treinstation © iStockphoto.com
22 februari 2019
Het geven van een kopje leidt voor een kleine groep mensen tot meer linkse antwoorden dan wanneer er géén kopje boven de vraag staat.
Prof. dr. Aoju Chen. Foto: Ivar Pel
18 februari 2019
Prof. dr. Aoju Chen heeft een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een nieuw onderzoeksinstrument, Automatic Analysis of Speech Prosody (AASP).
Dr. Tessel Boerma
4 februari 2019
Tessel Boerma heeft de AVT/Anéla-dissertatieprijs voor het beste in het afgelopen jaar verdedigde taalkundige proefschrift ontvangen.
31 januari 2019
Afgelopen week sprak Gerrit Bloothooft bij verschillende media over de populairste kindernamen van het afgelopen jaar.
23 januari 2019
Het is voor het eerst dat de ontwikkeling van het taalgebruik in Nederlandse romans en kranten over een langere periode is onderzocht.
21 januari 2019
Begin 2019 is het boek 'Syntax of Dutch: Coordination and Ellipsis' van Hans Broekhuis en Norbert Corver verschenen bij AUP.
17 december 2018
De kerststol is een feeststol geworden en de kerstmarkt moeten we voortaan wintermarkt noemen.
10 december 2018
Afgelopen maand werd het boek 'The Grammatical Realization of Polarity Contrast' van dr. Stefan Sudhoff gepubliceerd door John Benjamins Publishing Company.
3 december 2018
NEMO Kennislink interviewde Theresa Redl over haar onderzoek naar hoe genderneutraal men woorden leest.
12 november 2018
Op 8 november interviewde Kennislink Marjolein van Egmond over haar promotieonderzoek naar de taal van afasiepatiënten.
8 november 2018
Franca Wesseling licht haar onderzoek naar het gebruik van het woordje 'er' toe in een radio-interview.
5 november 2018
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Taalunie hebben de campagne direct duidelijk gelanceerd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.