Hieronder vindt u een selectie van recente boeken. Kijk voor meer publicaties op de persoonlijke pagina's van onze medewerkers.

1 augustus 2017
Jewish Love Magic is een monografie door Ortal-Paz Saar, over bovennatuurlijke methoden die door Joden worden gebruikt om liefde, genade of haat te genereren.
16 juni 2017
Met deze eerste Engelse vertaling van het Missale gothicum opent Els Rose de unieke wereld van het liturgische leven in de late oudheid en vroege middeleeuwen.
Feestelijke presentatie van het themanummer van Madoc. Foto facebook.com/tijdschriftmadoc
11 april 2017
Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van tijdschrift Madoc verscheen er een themanummer met de titel 'Dertig dieren in de Middeleeuwen'.
Hoe zwaar is licht
3 maart 2017
In het boek 'Hoe zwaar is licht' hebben vier onderzoekers van de Utrechtse faculteit Geesteswetenschappen een vraag beantwoord.
13 januari 2017
Mayke de Jong en Irene van Renswoude stelden een themanummer samen waarin ze het publieke debat in de late oudheid en vroeg middeleeuwse Westen verkennen.
1 oktober 2016
In dit boek biedt Rita Schlusemann een comparatistische analyse van laatmiddeleeuwse liefdesromans in het licht van de Nederlands-Duitse cultuurtransfer.
prof. dr. Karl Kügle
2 augustus 2016
Kügle wordt redactielid van Plainsong and Medieval Music, een vooraanstaand internationaal peer-reviewed tijdschrift over muziek in de middeleeuwen.
14 juli 2016
Deze bundel over het enigmatische Praagse sacramentarium schetst een beeld van vroegmiddeleeuws Beieren ten tijde van culturele bloei en politieke onrust.
Religious Franks. Religion and power in the Frankish Kingdoms: Studies in honour of Mayke de Jong (2016)
30 mei 2016
In dit nieuwe boek ter ere van Mayke de Jong zijn 25 essays gebundeld over het belang van religie voor de Frankische politiek.
Urkundenformeln im Kontext: Formen der Schriftkultur im Ostmitteleuropa des Mittelalters (13.–14. Jahrhundert) (2016)
22 april 2016
Met Urkundenformeln im Kontext presenteren Anna Adamska and Sébastien Rossignol de resultaten van een workshop over middeleeuwse oorkonden.

Pagina's

RSS