Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
J.J.R. Tolkien (1892-1973)
29 mei 2019
We spraken met Frank Brandsma en Dan Hassler-Forest over de film, en over het leven en werk van Tolkien.
6 mei 2019
In juni publiceert Camebridge University Press 'Epitaph for an Era', een boek van Mayke de Jong.
Burgemeester Jan van Zanen en Truus van Bueren. Foto: Lex Raat
29 april 2019
Tijdens de Lintjesregen 2019 ontving Truus van Bueren uit handen van burgemeester Jan van Zanen een koninklijke onderscheiding.
22 april 2019
Een themaweek voortgezet onderwijs in het kader van het 'NWO VICI-project Citizenship Discourses in the Early Middle Ages'.
Irmgard Fuchs
11 maart 2019
Irmgard Fuchs heeft voor de tweede keer een onderzoeksbeurs van de Nederlandse Taalunie toegekend gekregen.
Re-enactment van de Middeleeuwen © iStockphoto.com
11 maart 2019
"Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen" geeft een themanummer uit dat een inkijk geeft in hoe de Middeleeuwen vandaag de dag beleefd worden.
Handgekleurde 'zodiakman' (detail) in Der scaepherders kalengier (1516), Library of Congress, Rare Book and Special Collections Division
4 maart 2019
Andrea van Leerdam heeft twee Amerikaanse research fellowships toegekend gekregen.
4 maart 2019
Op zondag 3 maart was Rozanne Versendaal te gast bij NPO Radio 1 om te spreken over carnaval in de middeleeuwen.