1 augustus 2017
Jewish Love Magic is een monografie door Ortal-Paz Saar, over bovennatuurlijke methoden die door Joden worden gebruikt om liefde, genade of haat te genereren.
30 juni 2017
NEMO Kennislink interviewde de pas gepromoveerde Nike Stam over haar promotieonderzoek naar tweetalige, Ierse monniken.
Gregoriusmis, schilderij onder het tekstbord. Montage van de opnamen met infraroodreflectografie (door Ige Verslype), Jacobikerk, Utrecht. Bron: verborgenschilderij.sites.uu.nl
20 juni 2017
Om hun jarenlange onderzoek naar een bijzonder schilderij in de Jacobikerk te kunnen weergeven in een boek, startten de onderzoekers een crowdfundingcampagne.
16 juni 2017
Met deze eerste Engelse vertaling van het Missale gothicum opent Els Rose de unieke wereld van het liturgische leven in de late oudheid en vroege middeleeuwen.
7 juni 2017
Nike Stam was op 6 juni 2017 te gast Nieuws en Co om te praten over haar onderzoek naar tweetaligheid onder Ierse geleerden in de middeleeuwen.
Foto Cécile de Morrée
19 mei 2017
Neerlandica Cécile de Morrée promoveerde op 12 mei 2017 op haar onderzoek naar de liederen van de Moderne Devotie.
Feestelijke presentatie van het themanummer van Madoc. Foto facebook.com/tijdschriftmadoc
11 april 2017
Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van tijdschrift Madoc verscheen er een themanummer met de titel 'Dertig dieren in de Middeleeuwen'.
Hoe zwaar is licht
3 maart 2017
In het boek 'Hoe zwaar is licht' hebben vier onderzoekers van de Utrechtse faculteit Geesteswetenschappen een vraag beantwoord.
1 maart 2017
In de Keuzegids Masters 2017 staan 8 masteropleidingen van Geesteswetenschappen op de eerste plek in hun vakgebied.
Dr. Els Rose
17 februari 2017
Mediëvist dr. Els Rose heeft een Vici-beurs (NWO) van 1,5 miljoen euro ontvangen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.