lab over luistertaal
12 oktober 2017
Een verslag van het DRONGO Talenfestival vanuit het departement Talen, Literatuur en Communicatie
11 oktober 2017
De Nieuwsshow (Radio 1) praat met Frits van Oostrom over ridder Jan van Brederode.
6 oktober 2017
Frits van Oostrom onthult in zijn boek "Nobel streven" wie het handschrift Van Hulthem heeft geschreven.
6 oktober 2017
Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, virtuoos gereconstrueerd en vervat in een meeslepend verhaal.
29 augustus 2017
Het boek van Martine Veldhuizen is verschenen in de serie Utrecht Studies in Medieval Literacy (USML 36)
© iStockphoto.com/Stefan_Redel
28 augustus 2017
Samenwerking tussen onderzoekers van de Universiteit Utrecht, de KU Leuven, de Universiteit van Gent en de Universiteit van Edinburgh.
28 augustus 2017
De bundel verkent de dynamiek van christelijke rituelen in relatie tot een breder cultureel raamwerk.
1 augustus 2017
Jewish Love Magic is een monografie door Ortal-Paz Saar, over bovennatuurlijke methoden die door Joden worden gebruikt om liefde, genade of haat te genereren.
30 juni 2017
NEMO Kennislink interviewde de pas gepromoveerde Nike Stam over haar promotieonderzoek naar tweetalige, Ierse monniken.
Gregoriusmis, schilderij onder het tekstbord. Montage van de opnamen met infraroodreflectografie (door Ige Verslype), Jacobikerk, Utrecht. Bron: verborgenschilderij.sites.uu.nl
20 juni 2017
Om hun jarenlange onderzoek naar een bijzonder schilderij in de Jacobikerk te kunnen weergeven in een boek, startten de onderzoekers een crowdfundingcampagne.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.