11 oktober 2018
De MOOC Middelnederlands is een reeks vrij toegankelijke, korte kennisclips over de Nederlandse literatuur in de Middeleeuwen.
Relieken, Armreliquarium met reliek van H. Lucia. Bron: catharijneconvent.nl
1 oktober 2018
Op 12 oktober opent de tentoonstelling 'Relieken' in Museum Catharijneconvent, waarvan dr. Janneke Raaijmakers initiatiefnemer is.
24 september 2018
In Het Utrechts Archief is vanaf 20 september 2018 de bijbehorende tentoonstelling 'Perkament in stukken' te zien.
Prof. dr. Frits van Oostrom. Foto: Ed van Rijswijk
17 september 2018
Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, virtuoos gereconstrueerd en vervat in een meeslepend verhaal.
Keltische talen en cultuur
10 juli 2018
Van alle docenten in het hoger onderwijs krijgt die van Keltische talen de meeste waardering van hun studenten.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
14 juni 2018
De heidense Friese leider Redbad nam het op tegen het machtige Frankische rijk en de groeiende invloed van het christendom.
11 juni 2018
Utrechtse geesteswetenschappers Rick Nouwen, Frank Kessler en Bart Besamusca kregen in de Vrije competitie van NWO een onderzoeksbeurs toegekend.
24 mei 2018
Dit handboek voor de internationale markt is vervaardigd in Nijmegen, maar met een stevige Utrechtse inbreng.
Dr. Els Rose
13 februari 2018
Els Rose is per 15 februari 2018 benoemd tot hoogleraar Laat en Middeleeuws Latijn aan het departement Talen, Literatuur en Communicatie.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.