Keltische talen en cultuur
10 juli 2018
Van alle docenten in het hoger onderwijs krijgt die van Keltische talen de meeste waardering van hun studenten.
6 juli 2018
Leer alles over actueel Utrechts onderzoek naar de Nederlandse taal en cultuur middels zeven kennisclips.
14 juni 2018
De heidense Friese leider Redbad nam het op tegen het machtige Frankische rijk en de groeiende invloed van het christendom.
11 juni 2018
Utrechtse geesteswetenschappers Rick Nouwen, Frank Kessler en Bart Besamusca kregen in de Vrije competitie van NWO een onderzoeksbeurs toegekend.
24 mei 2018
Dit handboek voor de internationale markt is vervaardigd in Nijmegen, maar met een stevige Utrechtse inbreng.
Dr. Els Rose
13 februari 2018
Els Rose is per 15 februari 2018 benoemd tot hoogleraar Laat en Middeleeuws Latijn aan het departement Talen, Literatuur en Communicatie.
Gerard Dou, Old woman reading (portrait of Rembrandt’s mother), c. 1631-32. Bron: Rijksmuseum.nl
29 januari 2018
Van 18 maart tot 1 april 2018 is historicus Andrew Pettegree te gast in Utrecht als visiting fellow van het Centre for the Humanities.
Scène nr. 55 van het tapijt van Bayeux. Bron: Wikimedia Commons
22 januari 2018
Marco Mostert, historicus en mediëvist verbonden aan de Universiteit Utrecht, is te gast bij Radio OVT om te praten over het tapijt van Bayeux.
12 januari 2018
In dit boek biedt Cécile de Morrée een nieuw perspectief op de verhoudingen tussen profaan en religieus in de laatmiddeleeuwse liedcultuur.
19 december 2017
"Ancient Models in the Early Modern Republican Imagination" approaches the early modern republican political imagination from a fresh perspective.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.