Publicaties

Hieronder vindt u een selectie van recente boeken. Kijk voor meer publicaties op de persoonlijke pagina's van de deelnemers van het UCEMS.

13 november 2018
Hoe namen vrouwelijke schrijvers uit verschillende landen deel aan een bloeiende commerciële markt voor auteurs in het vroegmoderne Europa.
17 september 2018
Afgelopen augustus verscheen het boek 'The Cambridge Companion to the Dutch Golden Age' met bijdragen van Utrechtse onderzoekers.
24 mei 2018
Dit handboek voor de internationale markt is vervaardigd in Nijmegen, maar met een stevige Utrechtse inbreng.
19 december 2017
"Ancient Models in the Early Modern Republican Imagination" approaches the early modern republican political imagination from a fresh perspective.
8 december 2017
Dit boek biedt nieuwe perspectieven over de verbanden tussen toneel en acteurs en recht en justitie in Europa. Onder co-redactie van Katell Lavéant.
27 oktober 2017
Dit boek verkent sociale, ruimtelijke en materiële aspecten van de geschiedenis van het boek in vroegmodern Europa. Onder co-redactie van Jeroen Salman.
19 september 2017
In "Shakespeare Forever! Leven en mythe, werk en erfenis" schrijft Ton Hoenselaars op aanstekelijke wijze over een van de grootste auteurs ter wereld.
Bron: Wikimedia Commons
28 juli 2017
Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) biedt ruimte aan excellent academisch onderzoek naar alle aspecten van de vroegmoderne Lage Landen.
Bron: Wikimedia Commons/Koninklijke Bibliotheek
29 juni 2017
Sophie Reinders promoveerde dinsdag 13 juni cum laude, de handelseditie van haar proefschrift verscheen en haar promotieonderzoek was meermaals in de media.
27 juni 2017
In 'Oudheid als ambitie' beschrijven Karl Enenkel & Koen Ottenheym hoe het verleden door vorsten, staten en steden in vroegmodern Europa werd gebruikt.

Pagina's

RSS