Onderwijs

Voor bachelorstudenten

Wil je je in je studie ook verdiepen in de periode 1500-1800? Volg dan de minor Europa in de vroegmoderne tijd. In deze minor gaan we op zoek naar de voedingsbodem voor culturele bloei, innovatie en creativiteit in vroegmodern Europa, met als startpunt de Nederlandse Gouden Eeuw.

Studeer je Taal- en Cultuurstudies en wil je je specialiseren in de Renaissance vanuit interdisciplinair perspectief? Kies dan voor deze minor als kernpakket in de Hoofdrichting Middeleeuwen en Renaissancestudies.

Voor masterstudenten

Word specialist op het gebied van de Renaissance in de onderzoeksmaster Ancient, Medieval and Renaissance Studies. Dit unieke masterprogramma richt zich op de interdisciplinaire bestudering van de materiƫle, maatschappelijke en intellectuele ontwikkelingen in Europa (inclusief de Mediterrane wereld), met cursussen op het gebied van literatuur, taalkunde, kunstgeschiedenis, muziekwetenschap en geschiedenis.

Cursuslijst Vroegmodern

Voor een overzicht van alle cursussen die Universiteit Utrecht aanbiedt op het gebied van de vroegmoderne periode is het mogelijk de cursuslijst te raadplegen.