Agenda

Publieksdag

Elk voorjaar organiseert het Utrecht Centre for Early Modern Studies een Publieksdag met lezingen over een onderwerp dat interessant is voor een breed publiek. In 2022 vond de Publieksdag rondom het thema De vroegmoderne brief ontvouwd plaats op 13 mei in het Utrechts Archief. Als de datum van de Publieksdag 2023 nadert verschijnt het evenement hieronder in de agenda. Lees meer over de Publieksdag.

Annual lecture

Ieder jaar organiseert UCEMS een publiekslezing in het Engels. In 2022 werd de lezing gegeven door Alec Ryrie. Als de datum van de Annual Lecture 2023 nadert verschijnt het evenement hieronder in de agenda. Meer informatie over de Annual Lecture

Lunchlezingen voor onderzoekers

De onderzoekers van het Utrecht Centre for Early Modern Studies komen verschillende keren per jaar (online) bij elkaar om in een informele setting over hun onderzoek te praten. Op het programma staan steeds twee korte onderzoekspresentaties gevolgd door discussie.

13 oktober 2022: Katell Lavéant + Richard Calis 
29 november 2022: Clare Beesley + Joris van Son 
8 maart 2023: Anton Bruder + Francesca Barbera  
22 mei 2023: David Onnekink + Charles Édouard Levillain 

UCEMS Meet & Greet

Op 4 oktober 2022 organiseert UCEMS een vroegmoderne start van het academiejaar. We presenteren onze plannen voor het komende jaar, zullen horen over nieuwe onderzoeksprojecten binnen UCEMS, en het hebben over onze betrokkenheid bij het onderwijs binnen de UU. Daarna is het tijd voor kennismaken en bijpraten tijdens een leuke activiteit en een drankje.

  • Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS