Het Utrecht Centre for Early Modern Studies (UCEMS) is Nederlands grootste onderzoekscentrum voor de periode tussen ca. 1500 en 1800. Meer dan zestig onderzoekers uit verschillende vakgebieden werken met elkaar samen om de geschiedenis, economie, taal, literatuur, religie, filosofie, wetenschap, beeldende kunst en muziek van de vroegmoderne tijd vanuit internationaal perspectief te bestuderen. Ze richten zich op thema’s zoals culturele transfer en materiële cultuur, instituties en (on)gelijkheid, kennissamenleving en taaldynamiek, identiteit en reputatie in de periode van de Renaissance en Reformatie, de Wetenschappelijke Revolutie, de Gouden Eeuw en de Verlichting.

Volg ons op Facebook.

Nieuws

13 november 2018
Hoe namen vrouwelijke schrijvers uit verschillende landen deel aan een bloeiende commerciële markt voor auteurs in het vroegmoderne Europa.
17 september 2018
Afgelopen augustus verscheen het boek 'The Cambridge Companion to the Dutch Golden Age' met bijdragen van Utrechtse onderzoekers.
27 augustus 2018
Dr. Lieke Stelling schreef een blog voor Nieuw Wij over de relatie tussen humor en religie in het werk van Shakespeare.
RSS

Agenda

17 mei 2019 - 18 mei 2019
Stuur een samenvatting van je paper over 'Freedom of speech in the medieval and early modern society' op voor 10 januari 2019.
RSS
vroegmodern Europa | identiteit en beeldvorming | culturele industrie | kennissamenleving | visuele cultuur | taaldynamiek