Het Utrecht Centre for Early Modern Studies (UCEMS) is Nederlands grootste onderzoekscentrum voor de periode tussen ca. 1500 en 1800. Meer dan zestig onderzoekers uit verschillende vakgebieden werken met elkaar samen om de geschiedenis, economie, taal, literatuur, religie, filosofie, wetenschap, beeldende kunst en muziek van de vroegmoderne tijd vanuit internationaal perspectief te bestuderen. Ze richten zich op thema’s zoals culturele transfer en materiële cultuur, instituties en (on)gelijkheid, kennissamenleving en taaldynamiek, identiteit en reputatie in de periode van de Renaissance en Reformatie, de Wetenschappelijke Revolutie, de Gouden Eeuw en de Verlichting.

Volg ons op Facebook.

20 december 2019
Het boek is uitgegeven door Palgrave Macmillan en bewerkt door René Koekkoek, Arthur Weststeijn en Anne-Isabelle Richard.
20 december 2019
De strijd tussen de seksen was een geliefd thema in de feestelijke, vrolijke cultuur van de late middeleeuwen en de vroegmoderne tijd.
13 december 2019
In november publiceerde Camebridge University Press "Apprenticeship in Early Modern Europe". Dit boek is geredigeerd door Maarten Prak e.a.
vroegmodern Europa | identiteit en beeldvorming | culturele industrie | kennissamenleving | visuele cultuur | taaldynamiek