Nieuws UCERF

Nieuws van het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF).

Katharina Boele-Woelki en collega's
8 januari 2020
Katharina Boele-Woelki, hoogleraar familierecht aan de Universiteit Utrecht heeft samen met Europese collega's een boek met nieuwe richtlijnen gepresenteerd.
Charlotte Mol, rechtsgeleerdheid
2 december 2019
De Vereniging Familie- en Jeugdrecht bekroont een publicatie van Charlotte Mol, verbonden aan de Universiteit Utrecht, vanwege kwaliteit en originaliteit.
© iStockphoto.com
5 april 2019
De regering-Trump wil het alleen nog mogelijk maken dat militairen zich presenteren als hun biologische geslacht.
UCERF symposium 2019
2 april 2019
Het 13e UCERF-symposium heeft plaatsgevonden op 18 april 2019 in het Academiegebouw te Utrecht.
Gender
8 januari 2019
Deze speciale editie gaat over de effecten van genderregistratie en de mogelijkheden om dit gebruik te schrappen. Deadline voor indienen: 4 februari 2019.
Kind speelt met blokken (het spel Jenga)
16 september 2018
Onderzoekers in het familierecht van de Universiteit Utrecht (UCERF) waarschuwen de overheid voor risico's in nieuwe jeugdbeschermingsmaatregelen sinds 2015.
Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
16 juli 2018
NWO kent Veni beurs toe, aan Daan van Uhm en Lorena Sosa, onderzoekers in criminologie en mensenrechten.
Rechter
13 juni 2018
De rechtbank in Roermond heeft geoordeeld dat een inwoner geregistreerd mag worden als: 'geslacht is niet kunnen worden vastgesteld' in plaats van man of vrouw.
Publiek bij UCERF symposium 2018
2 april 2018
Op 22 maart 2018 vond het jaarlijkse UCERF-symposium plaats over actuele ontwikkelingen in het familierecht.
31 januari 2018
Het project van Lorena Sosa is gericht op het aanpakken van geweld tegen personen die traditionele gendernormen en -verwachtingen uitdagen.