Over UCERF

Het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF) van de Universiteit Utrecht  is de thuisbasis van toonaangevende experts die onderzoek doen naar thema’s op het terrein van families & recht. Ons onderzoek is onafhankelijk en objectief, van hoge wetenschappelijke kwaliteit, en toonaangevend voor families & recht in brede zin. We combineren internationaal, rechtsvergelijkend, Europees en nationaal recht om een beter beeld te kunnen geven van de complexe juridische werkelijkheid. Lees meer.

UCERF
Newtonlaan 201, 3584 BH Utrecht
E-mail: info@ucerf.nl

Meer contactinformatie

Handen laten elkaar los, scheiding
13 februari 2020
Experts in het familierecht, van het onderzoekscentrum UCERF van de Universiteit Utrecht, geven commentaar en context in een nieuw boek.
Gender reveal kaarten met tekst "How I wonder what you are"
5 februari 2020
Het wijzigen van je juridische sekse wordt waarschijnlijk eenvoudiger. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht reageren op een tegenstander.
Femke de Kievit
5 februari 2020
Deze jonge onderzoeker in familierecht aan de Universiteit Utrecht probeert de positie van mantelzorgers te verbeteren, door ze te wijzen op hun rechten.

13e UCERF symposium, Academiegebouw, Universiteit Utrecht
19 maart 2020 13:00 - 17:00
Het symposium over actuele ontwikkelingen in het familierecht is bij uitstek geschikt voor professionals werkzaam binnen (de praktijk van) het familierecht.