Tien jaar na de crisis

Op 15 september 2008 was het afgelopen voor Lehman Brothers. De eerste bancaire dominosteen was gevallen. Wat hebben we tien jaar later van de crisis geleerd? Hebben we ervoor gezorgd dat het niet opnieuw kan gebeuren?

Universiteitshoogleraar en oud-directeur van het Centraal Planbureau Coen Teulings maakt in zijn nieuwe boek Over de dijken een haarscherpe analyse van dit roerige decennium. Maar hij is niet alleen: in dit dossier presenteren we een aantal experts vanuit verschillende disciplines die met regelmaat duiding hebben gegeven aan de maatschappelijke ontwikkelingen en institutionele context van de kredietcrisis.

2018: Tien jaar na de crisis

2017: Van economisch model naar rekenen aan de werkelijkheid

2016: Ageren tegen het systeem, of werken aan alternatieven?

2015: Leren van het verleden, kijken naar de toekomst

2013-2014: Wroeten in het bankwezen

2012: Wie is de dader en welk wapen werd er gebruikt?

2008: voor en na de klap

Uit het archief

Een grafiek op een computerschermen een jongen met een smarthphone
2 oktober 2018
Piet Keizer, verbonden aan de Utrecht University School of Economics, vindt het tijd voor een nieuwe manier van denken.