Nieuws en agenda

11 september 2019
In september verschijnt de essaybundel 'Ondernemen in de open samenleving', onder redactie van o.a. Rutger Claassen en Judith van Erp.
© iStockphoto.com/Rklfoto
9 september 2019
Joas Wagemakers schrijft in het Nederlands Dagblad over het onlangs ingevoerde boerkaverbod.
2 september 2019
Slechts twee van de vijfitg auteurs van het boek Spirituele Oecumene zijn vrouwen. Het kleine aantal vrouwen lokte protest uit.
26 augustus 2019
Tijdens het academisch jaar verblijft Christoph Baumgartner in het Max Weber Center for Advanced Cultural and Social Studies in Erfurt.
20 augustus 2019
Nederlanders die in eigen land niet naar de kerk gaan, bezoeken er in het buitenland wel vaak een. Hoe kan dat?
Recep Tayyip Erdoğan. Bron: Wikimedia Commons/R4BIA.com
2 augustus 2019
In het rapport wordt geclaimd dat niet de Gülen-beweging achter de mislukte coup in Turkije zit, maar "hoogstwaarschijnlijk president Erdogan zelf".
Gay Pride Amsterdam © iStockphoto.com/CvE
2 augustus 2019
Mariecke van den Berg spreekt bij 'NPO Radio 1' over de plek van LHBT-mensen binnen de Christelijke gemeenschap.
© iStockphoto.com/Rklfoto
2 augustus 2019
James Kennedy, Linda Duits en Pooyan Tamimi Arab over de praktische en ethische bezwaren omtrent het boerkaverbod.
15 juli 2019
Ingrid Robeyns pleit voor een bovengrens aan rijkdom. Hoeveel ongelijkheid is moreel te rechtvaardigen? Op welk moment is rijk, rijk genoeg?