Paul 't Hart, ERC Advanced Grant

Prof Paul 't Hart geeft een minicollege over public governance, getiteld: 'Good Governance, Successful Societies'.

Het 'geheim’ van succesvolle publieke organisaties

Paul ’t Hart, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht, krijgt de ERC Advanced grant voor zijn onderzoek naar ‘het geheim’ van duurzaam succesvolle publieke organisaties, netwerken en beleidsprogramma's.

Paul 't Hart, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht
Paul 't Hart

Duurzaam goede reputatie

Waarom lukt het in een populatie van organisaties met een identieke publieke taak (bijvoorbeeld sociale diensten, politiekorpsen, inspecties of ombudsmannen) sommige wel en andere niet om duurzaam een goede reputatie op te bouwen?

Gedragsverandering bij burgers

Waarom slagen op sommige plekken beleidsprogramma's die proberen de overtuigingen en het gedrag van burgers rond een bepaald vraagstuk (bijvoorbeeld alcohol achter het stuur) te veranderen daar over de tijd heen gezien veel beter in dan op andere plaatsen?

Vergelijkend onderzoek

De ERC Advanced Grant stelt Paul ‘t Hart in staat om gedurende vijf jaar met een team van postdocs en PhD's in verschillende sectoren en landen daar vergelijkend onderzoek naar uit te voeren.

Bekijk alle ERC-laureaten op de overzichtspagina.