Gezinsrelaties en ontwikkeling in Turkse, Turks-Nederlandse en Nederlandse gezinnen (in tijden van Corona)

Turks gezin

In deze studie wordt de samenhang onderzocht tussen de thuissituatie (gezinsrelaties, opvoeding, relatie tussen de ouders en materiele omstandigheden), persoonlijkheid van het kind en het functioneren van ouders en kinderen in gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar, specifiek in tijden van Corona.
In het bijzonder zijn we geïnteresseerd in de relatie tussen ouders, ouderlijke opvoeding, gezinsfunctioneren, takenverdeling tussen ouders, ervaringen en omgang met Corona en de maatregelen van de overheid, en tenslotte de fysieke en mentale gezondheid en welbevinden van ouders en hun kinderen. Dit alles wordt onderzocht in drie culturen, namelijk in Turkse, Turks-Nederlandse en Nederlandse gezinnen.

Onderzoek

Concreet gaat het om het online invullen van een vragenlijst van ongeveer 45-60 minuten. Het is de bedoeling dat beide ouders de vragenlijst invullen, maar als alleen één ouder zou willen meedoen is dat ook mogelijk.
 
Deelnemers hoeven hun naam niet in te vullen; het onderzoek is anoniem. De vragenlijst staat op een beveiligde server van de Universiteit Utrecht. Hierop worden ook de onderzoeksgegevens veilig bewaard.
Stoppen met deelname aan het onderzoek kan altijd, ook tijdens het invullen van de vragenlijst zelf. Deelnemers hoeven daarvoor geen uitleg of reden te geven. Ook kunnen zij het invullen tijdelijk afbreken en later verdergaan (vanaf dezelfde computer/laptop/tablet).
Zonder de medewerking van ouders is dit onderzoek niet mogelijk. We zouden het daarom enorm op prijs stellen als mensen mee willen doen.

Meer informatie?

Ouders die meer informatie willen over het onderzoek kunnen een uitgebreide informatiebrief downloaden (in Nederlands, Turks of Engels).

Meedoen?

Ouders die willen meedoen aan het onderzoek kunnen de vragenlijst invullen.

Onderzoekers

Aysegul Metindogan

Aysegul Metindogan was in 2019-2020 gastonderzoeker vanuit Istanbul bij onze afdeling. Ze is klinisch en ontwikkelingspsycholoog, studeerde in Istanbul en New York en promoveerde in New York. Momenteel werkt ze als universitair docent aan Bogazici University in Istanbul, Turkije.

Bekijk de persoonlijke pagina van Aysegul Metindogan