Open Science on Track dag 2023

Met de Open Science on Track dag markeren we het einde van het Open Science-programma. Tijdens deze dag vieren we de successen, kijken we naar toekomstige plannen en verzamelen we nieuwe ideeën. De Open Science on Track dag vindt plaats op 13 December in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het evenement is voor iedereen bij de UU en het UMCU met een rol of interesse in open science en voor iedereen met een rol of interesse in open science die verbonden zijn bij een andere (hoger) onderwijs instelling. Dit geldt ook voor degenen die een rol hadden maar niet meer verbonden zijn aan de UU of het UMCU. Houd er rekening mee dat we een beperkt aantal plaatsen hebben. Registratie is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Het middagprogramma is van 13.00 tot 18.30 uur, inclusief de social mixer. Het avondprogramma begint om 17.30 uur met de social mixer en eindigt rond 22.30 uur. Je kunt je inschrijven via deze inschrijflink.

Programma

13:00Registratie & koffie
13:30

Plenair programma o.l.v. Susanna Bloem en Marc van Mil

  • opening met rector magnificus Henk Kummeling
  • keynote door de oprichter van het Knowledge Equity Network Simone Buitendijk
  • vooruitkijken naar Open Science aan de UU met Chief Open Science Paul Boselie
14:30 Koffiepauze
15:00Open Science Bazaar (klik hier voor het blokkenschema)
17:00

Plenair programma o.l.v. Susanna Bloem en Marc van Mil

  • terugkijken op de Open Science Bazaar
  • panelgesprek 

17:30

Borrel met o.a. het afscheid van Frank Miedema als Chief Open Science
18:30Diner
20:30 Avondprogramma & feest (met o.a. een optreden van Rob Urgert en Joep van Deudekom, bekend van wetenschappelijke tv-programma's als Wie denk je wel dat je bent?)
22:30Einde

Open Science Bazaar 

Tijdens de Open Science Bazaar delen we ervaringen, problemen, frustraties, successen of mislukkingen op het gebied van open science. Een kans om te discussiëren, inspireren, feedback te krijgen, te testen, uit te dagen en collega's te verrassen. 

Keynote - Simone Buitendijk - Knowledge Equity Network

Wereldwijde uitdagingen vragen om een collectieve reactie. Het Knowledge Equity Netwerk, opgericht door Simone Buitendijk (vice-chancelor University of Leeds) moeten de barrières slechten die een rechtvaardige toegang tot kennis tussen instellingen en geopolitieke grenzen verhinderen.