Nieuws en agenda

Dr. Sterre Leufkens
15 juli 2019
Een nieuwe taal leren kan soms behoorlijk lastig zijn. Waarom is de ene taal moeilijker om te leren dan de ander?
15 juli 2019
Als je alles wilt weten over taal, luister dan naar de taalexperts David Peeters, Elma Blom en Sterre Leufkens in het Science Café over taal.
12 juli 2019
Op uitnodiging van Jeroen Pauw heeft de Utrechtse Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur in Pauws studio een aflevering opgenomen voor Pauw Academy.
9 juli 2019
Meer dan 1000 Digital Humanities onderzoekers komen samen in Utrecht voor het Digital Humanities Congres 2019.
27 juni 2019
Op HowToWilhelmus vinden leerlingen en docenten een documentaire en lesmateriaal over de tekst en de muziek van het Wilhelmus.
Teksten in beweging.  Over vertaling, vertalers en literatuur
24 juni 2019
De feestbundel markeert het afscheid van Ton Naaijkens als hoogleraar Duitse letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht.
Meisje met telefoon in de klas
20 juni 2019
In het nieuwe nummer van Levende Talen Magazine schreven Jeroen Dera en Kila van der Starre over het gebruik van Instagrampoëzie in het voortgezet onderwijs.
17 juni 2019
Gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’ maakt Lies Steppe vier uitzendingen met Geert Buelens rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de jaren zestig.
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
J.J.R. Tolkien (1892-1973)
29 mei 2019
We spraken met Frank Brandsma en Dan Hassler-Forest over de film, en over het leven en werk van Tolkien.
6 mei 2019
Onlangs verscheen het boek 'Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs' van Ewout van der Knaap bij uitgeverij Coutinho.
2 mei 2019
Ann Rigney legt in Trouw uit waarom studenten, in tegenstelling tot middelbare scholieren, nu pas klimaatactie eisen.
Dubbele nationaliteit © iStockphoto.com
29 april 2019
Geert Buelens sprak bij Brainwash over het begrip identiteit.
Boeken op een plank. Magdalena Roghman, naar Claes Jansz. Visscher (II), 1650. Bron: Rijksmuseum.nl
25 april 2019
Op woensdag 10 mei ontvingen Amir Taha en Tara Neplenbroek beiden een Jan Brouwer Scriptieprijs voor hun masterscriptie.
12 april 2019
Ewout van der Knaap meent in 'NRC' dat taal- en cultuuronderwijs veel slimmer en leuker kan.
5 april 2019
In januari is 'The Idea of Beauty in Italian Literature and Language' van Harald Hendrix, Philiep Bossier en Claudio Di Felice verschenen bij 'BRILL'.
Stonewall Inn, a gay bar on Christopher Street in Manhattan's Greenwich Village. A 1969 police raid here led to the Stonewall riots, one of the most important events in the history of LGBT rights.  Bron: Wikimedia/Rhododendrites
5 april 2019
Hij zal zich per 1 september 2019 in Utrecht vestigen, waar hij zal samenwerken met Ann Rigney’s ERC research group over 'the cultural memory of activism'.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.