Nieuws en agenda

Nieuws

Een kluizenaar in een ruïne, Jan Adriaensz. van Staveren, 1650-1668. Bron: Rijksmuseum.nl
16 september 2019
Geert Buelens schrijft in De Groene Amsterdammer over de bezuinigingen op wetenschappelijk onderwijs.
6 september 2019
Het boek is geschreven door Kiene Brillenburg Wurth en Ann Rigney.
2 september 2019
Geert Buelens schreef een artikel over de receptie van en kritiek op het werk van Jef Geeraerts.
Prof. dr. Geert Buelens
23 augustus 2019
De hele zomer lang schrijven prominente De Morgen-pennen van vroeger en nu over hun bijzondere band met de krant. Deze week: Geert Buelens.
© iStockphoto.com/VLIET
12 augustus 2019
Laurens Ham en Carmen Verhoeven schrijven in De Groene Amsterdammer over de veranderende rol van strijdkoren in Nederland.
Dr. Sterre Leufkens
15 juli 2019
Een nieuwe taal leren kan soms behoorlijk lastig zijn. Waarom is de ene taal moeilijker om te leren dan de ander?
© iStockphoto.com
15 juli 2019
Als je alles wilt weten over taal, luister dan naar de taalexperts David Peeters, Elma Blom en Sterre Leufkens in het Science Café over taal.
12 juli 2019
Op uitnodiging van Jeroen Pauw heeft de Utrechtse Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur in Pauws studio een aflevering opgenomen voor Pauw Academy.
9 juli 2019
Meer dan 1000 Digital Humanities onderzoekers komen samen in Utrecht voor het Digital Humanities Congres 2019.
27 juni 2019
Op HowToWilhelmus vinden leerlingen en docenten een documentaire en lesmateriaal over de tekst en de muziek van het Wilhelmus.
Teksten in beweging.  Over vertaling, vertalers en literatuur
24 juni 2019
De feestbundel markeert het afscheid van Ton Naaijkens als hoogleraar Duitse letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht.
Meisje met telefoon in de klas
20 juni 2019
In het nieuwe nummer van Levende Talen Magazine schreven Jeroen Dera en Kila van der Starre over het gebruik van Instagrampoëzie in het voortgezet onderwijs.
17 juni 2019
Gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’ maakt Lies Steppe vier uitzendingen met Geert Buelens rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de jaren zestig.
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.
J.J.R. Tolkien (1892-1973)
29 mei 2019
We spraken met Frank Brandsma en Dan Hassler-Forest over de film, en over het leven en werk van Tolkien.
6 mei 2019
Onlangs verscheen het boek 'Literatuur en film in het vreemdetalenonderwijs' van Ewout van der Knaap bij uitgeverij Coutinho.
© iStockphoto.com
2 mei 2019
Ann Rigney legt in Trouw uit waarom studenten, in tegenstelling tot middelbare scholieren, nu pas klimaatactie eisen.

Bijvoorbeeld: 09/21/2019
Pieter Odendaal
23 september 2019 17:15 - 18:15
In het kader van de Week van de Afrikaanse roman is Pieter Odendaal op 23 september te gast bij de Universiteit Utrecht.
FemmeCurieuse / photocase.com
9 oktober 2019 20:00 - 21:30
Literatuurwetenschapper dr. Esther Op de Beek onderzoekt onze geluksobsessie. Welk beeld schetsen hedendaagse boeken en instagramquotes?
sör alex / photocase.com
26 november 2019 20:00 - 21:30
What makes people live and die for nations? Social scientist Dr Fenella Fleischmann explains the power of the imagined community.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.