ArtLab

Het ArtLab van Kunstgeschiedenis brengt onderzoeksactiviteiten samen die zijn gericht op technische studies, digitale methodologieën, burgerwetenschap en erfgoed.

person with glue
Foto: Thijs Hagendijk

Het is een centrum waar studenten, onderzoekers en docenten uit de geesteswetenschappen en andere vakgebieden samenkomen om kunst, cultureel erfgoed en historische technieken en materialen te onderzoeken, te onderwijzen, te ontdekken en zich ermee bezig te houden.

Doelstellingen

  • Een ruimte bieden voor praktische verkenning met materialen en nieuwe technologieën voor de studie van artistieke praktijken, historische materialen en technieken, visuele en materiële cultuur (erfgoed).
  • Het opzetten van baanbrekende onderzoeksprojecten en het stimuleren van creatief onderzoeksontwerp.
  • Het stimuleren en faciliteren van multidisciplinaire samenwerking binnen en buiten de Universiteit Utrecht (community building).
  • Het bieden van een ruimte voor onderwijsdemonstraties met materialen/digitale apparatuur, toegankelijk voor studenten en medewerkers van alle faculteiten.
  • Het verzorgen van trainingen voor de universitaire gemeenschap over het gebruik van deze technieken en de integratie ervan in onderzoek.
  • Het uitvoeren van een doorlopende reeks van outreach-activiteiten die raakvlakken hebben met het bredere publiek, en samen met de samenleving maatschappelijke kwesties aanpakken.
Bezoek de Artlab website voor meer informatie
3D scan tombe Domtoren. Foto: Sanne Frequin