De kinderjaren en de adolescentie zijn kritieke ontwikkelingsperiodes. Ze hebben diepgaande en langdurige implicaties voor sociale ontwikkeling, leerprestaties, (geestelijke) gezondheid en welzijn gedurende het hele leven.
Ons interdisciplinaire onderzoeksprogramma bestudeert de vele factoren die de individuele verschillen in ontwikkelingstrajecten verklaren, van de kindertijd tot en met de adolescentie. We onderzoeken de interactie tussen de individuele kenmerken van kinderen en jongvolwassenen en hun sociaal-culturele context. Hoe beïnvloeden individuele, sociale of maatschappelijke factoren elkaar om de weerbaarheid te bevorderen of het risico te verhogen? Het beantwoorden van deze vraag zal ons helpen om de klinische besluitvorming te verbeteren en preventie- en interventiestrategieën af te stemmen op de behoeften van individuele kinderen en adolescenten.

lees meer over ons onderzoek
Development and resilience in refugee and migrant youth.

Geannuleerd! CAS symposium: Ontwikkeling en veerkracht bij vluchtelingen- en migrantenjongeren.

19 Maart 2020 Universiteit Utrecht.

Meer informatie over programma en inschrijving.

Raising future generations

Raising future generations

Het programma Raising Future Generations richt zich op het verwerven van wetenschappelijke kennis over de ontwikkeling, socialisatie en educatie van kinderen, jongeren en volwassenen - inclusief professionals in de zorg en het onderwijs - om urgente maatschappelijke problemen aan te kunnen pakken.

Raising Future Generations is een interdisciplinair programma waarin onderzoekers van de facultaire thema’s Onderwijs en Leren en Kinder- en Jeugdstudies nauw samenwerken. Het programma is betrokken bij de universitaire onderzoeksthema’s Dynamics of Youth en Institutions for Open Societies en bij het NWO zwaartekrachtprogramma Consortium of Individual Development (CID).