Samenwerken

Cultuurwetenschappelijk advies en onderzoek op maat

Als u voor uw bedrijf of instelling een cultuurwetenschappelijk onderzoek wilt laten uitvoeren, kunt u daarvoor de medewerkers van het ICON inschakelen. Of het nu gaat om een kortlopend onderzoek uitgevoerd door studenten (bijvoorbeeld in de Utrecht Data School), of om een omvangrijk project waarvoor u ervaren onderzoekers wilt inzetten: wij hebben ruime expertise in huis. 

Ons onderzoek vindt altijd plaats in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, zodat een tijdige en geslaagde afronding van de opdracht is gegarandeerd. De resultaten daarvan kunnen uiteenlopen van een monografie tot een onafhankelijk advies, en van een website tot een inhoudelijke bijdrage aan een congres of festival. 

Projecten

In de afgelopen jaren hebben cultuurwetenschappers van de Universiteit Utrecht uiteenlopende onderzoeken uitgevoerd in opdracht van of in samenwerking met maatschappelijke partners. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Voor meer voorbeelden van projecten kunt u kijken op de pagina Samenwerken van de onderzoeksgroepen.

Utrecht Data School

Bij de Utrecht Data School analyseren studenten van de master New Media & Digital Culture in opdracht van bedrijven en instellingen grote datasets. Ze voerden al opdrachten uit voor onder andere Unicef, het ministerie van Infrastructuur & Milieu en de PO-Raad, een sectororganisatie voor het primair onderwijs.

Meedenken met en meewerken aan festivals

Ieder jaar leveren cultuurwetenschappers bijdragen (bijvoorbeeld in de vorm van lezingen, interviews of andere programma-onderdelen) aan bekende Utrechtse festivals, waaronder het Festival Oude Muziek, het Holland Animation Film Festival, International Literature Festival Utrecht, het Impakt Festival en het SPRING Performing Arts Festival.