13 december 2018
Routledge publiceerde in oktober 'The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz', geschreven door dr. Floris Schuiling.
13 december 2018
Afgelopen maand publiceerde Spinger Link 'The Hackable City', een boek geschreven door onder meer dr. Michiel de Lange.
© iStockphoto.com/ricochet64
10 december 2018
Op 7 december 2018 schreef prof. dr. Geert Buelens voor NRC over de aanhoudende protesten van de gele hesjes in Frankrijk.
3 december 2018
Afgelopen week verscheen bij Seagull Books 'Lions', een vertaling door Kári Driscoll van Hans Blumenberg's 'Löwen'.
26 november 2018
Rosemarie Buikema in Dagblad van het Noorden over seksuele intimidatie in het uitgaansleven.
De hoofdige boer van A.C.W. Staring. Bron: straatpoezie.nl
26 november 2018
Op 20 november werd het 2000e gedicht aangemeld op de interactieve kaart van Straatpoëzie.nl, een project van Kila van der Starre.
19 november 2018
Vorige week ontving Irmgard Fuchs het Walter Haug-Stipendium 2018 voor haar promotieonderzoek op het gebied van de Duitstalige middeleeuwse cultuur.
15 november 2018
Op 9 november 2018 vertelt dr. Dan Hassler-Forest in een artikel van de NOS over de ruzie tussen Donald Trump en televisienetwerk CNN.
Red Table Talk. Bron: YouTube (still)
15 november 2018
Op 12 november 2018 was dr. Dan Hassler-Forest te gast bij NPO Radio 1 om te praten over het succes van de online-show 'Red Table Talk'.
Spider-Man © iStockphoto.com/winhorse
15 november 2018
Vorige week overleed stripauteur Stan Lee (95). Dan Hassler-Forest sprak in verschillende media over Lee's nalatenschap.
13 november 2018
Hoe namen vrouwelijke schrijvers uit verschillende landen deel aan een bloeiende commerciële markt voor auteurs in het vroegmoderne Europa.
Het Gouden Kalf van het Nederlandse Film Festival © iStockphoto.com
12 november 2018
Op 7 november interviewde EenVandaag Marijke de Valck over filmfestivals in Nederland.
12 november 2018
Op 2 november verscheen een artikel op NRC.nl waarin dr. Leo Lousberg vertelt over zijn promotieonderzoek naar kwarttonen in Gregoriaanse muziek.
12 november 2018
In November verscheen 'Piety and Polyphony in Sixteenth-Century Holland. The Choirbooks of St Peter’s Church, Leiden', een boek van Eric Jas.
Bron: nl.ambafrance.org
9 november 2018
Lavéant wint de Descartes-Huygensprijs 2018 samen met de Franse kunstonderzoeker Marine Cotte.
5 november 2018
De PCI kondigt haar 8e filmserie aan, waarin een selectie van films over verscheidene contexten in onze postkoloniale wereld aan bod komen.
Dr. Rosanne Kennedy. Bron: anu.edu.au
2 november 2018
Rosanne Kennedy onderzoekt trauma's, herinneringen en getuigenissen in Australië en in transnationale contexten.
1 november 2018
Op 28 oktober publiceerde Trouw een artikel naar aanleiding van het promotieonderzoek van Evelyn Wan over algoritmes in de media.
29 oktober 2018
Prof. dr. Frits van Oostrom won op 28 oktober de Libris Geschiedenis Prijs 2018 voor zijn monografie 'Nobel Streven'.
25 oktober 2018
Dr. Sven Vitse schreef voor het nieuwe nummer van Tijdschrift Vooys een artikel over nieuw conservatisme in de Nederlandse literatuur.
Portrait of Anna Maria van Schurman by Michiel Jansz. Van Mierevelt en Jacob Willemsz. Delff III, 1637-8 (Museum Martena, Franeker)
24 oktober 2018
Pieta van Beek doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar Van Schurman en deelt haar uitgebreide kennis over deze multigetalenteerde vrouw.