Prof. dr. Geert Buelens
23 augustus 2019
De hele zomer lang schrijven prominente De Morgen-pennen van vroeger en nu over hun bijzondere band met de krant. Deze week: Geert Buelens.
16 augustus 2019
Willemien Sanders legt uit waarom True Crime-series en -films zo populair zijn.
15 augustus 2019
Er is nog veel ongelijkheid op festivals, maar is een vrouwenquotum wenselijk? Astrid Kerchman, Pauline Salet en Sara Lambrecht lichten toe.
© iStockphoto.com/VLIET
12 augustus 2019
Laurens Ham en Carmen Verhoeven schrijven in De Groene Amsterdammer over de veranderende rol van strijdkoren in Nederland.
12 augustus 2019
Senden en Van Dijk leggen uit waarom producten voor vrouwen vaak duurder zijn dan die voor mannen.
Kunstwerk de Domestikator van Joep van Lieshout. Bron: Wikimedia/Marion Golsteijn
2 augustus 2019
Rosemarie Buikema schrijft in de 'NRC' over het kunstwerk de 'Domestikator'. Sommige mensen zien daarin een man die copuleert met een hond.
© iStockphoto.com/Rklfoto
2 augustus 2019
James Kennedy, Linda Duits en Pooyan Tamimi Arab over de praktische en ethische bezwaren omtrent het boerkaverbod.
Black Panther
26 juli 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij 'RTL Nieuws' over de strip- en filmproducent 'Marvel'. Het bedrijf richt zich steeds meer op diversiteit.
Dr. Sterre Leufkens
15 juli 2019
Een nieuwe taal leren kan soms behoorlijk lastig zijn. Waarom is de ene taal moeilijker om te leren dan de ander?
15 juli 2019
Als je alles wilt weten over taal, luister dan naar de taalexperts David Peeters, Elma Blom en Sterre Leufkens in het Science Café over taal.
15 juli 2019
Ine Vanwesenbeeck spreekt over baanbrekend onderzoek naar seksueel genot. Zijn de taboes uit de jaren 50 inmiddels verdwenen?
Tanja van der Lippe
15 juli 2019
Stijlvolle outfits en starre sekseverhoudingen. In hoeverre lijkt de werkvloer in Mad Men op die van nu? Socioloog Tanja van der Lippe vertelt.
The Lion King 2019
12 juli 2019
'The Lion King' laat een samenleving zien waarin de zwakken de sterken moeten gehoorzamen.
12 juli 2019
Op uitnodiging van Jeroen Pauw heeft de Utrechtse Research Master Nederlandse Literatuur en Cultuur in Pauws studio een aflevering opgenomen voor Pauw Academy.
12 juli 2019
Op 8 juli promoveerde Marco Derx over het desbetreffende onderwerp.
12 juli 2019
Of een website overleeft of niet, valt evolutionair te verklaren.
9 juli 2019
Meer dan 1000 Digital Humanities onderzoekers komen samen in Utrecht voor het Digital Humanities Congres 2019.
28 juni 2019
Dan Hassler-Forest sprak op NRC.nl over de verschillen tussen streamingdiensten in Nederland en Amerika.
27 juni 2019
Op HowToWilhelmus vinden leerlingen en docenten een documentaire en lesmateriaal over de tekst en de muziek van het Wilhelmus.
24 juni 2019
Twee projecten zullen aan de Universiteit Utrecht starten met subsidie uit het NWO programma Promoties in de geesteswetenschappen.
Teksten in beweging.  Over vertaling, vertalers en literatuur
24 juni 2019
De feestbundel markeert het afscheid van Ton Naaijkens als hoogleraar Duitse letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht.
Meisje met telefoon in de klas
20 juni 2019
In het nieuwe nummer van Levende Talen Magazine schreven Jeroen Dera en Kila van der Starre over het gebruik van Instagrampoëzie in het voortgezet onderwijs.
Het Stedelijk Museum Amsterdam
20 juni 2019
Afgelopen week verscheen 'Towards a Museum of Mutuality', een speciale editie van het wetenschappelijk tijdschrift Stedelijk Studies.
Avin Ghedri en minister Ingrid van Engelshoven
17 juni 2019
Awards voor buitengewone studieprestaties en maatschappelijke betrokkenheid
17 juni 2019
Gebaseerd op het boek ‘De Jaren Zestig’ maakt Lies Steppe vier uitzendingen met Geert Buelens rondom de muziek die een cruciale rol speelde in de jaren zestig.
Roos Brands
10 juni 2019
Ze wint de prijs voor haar scriptie 'Foxy Lady, Foxy Knight: Animals and Chivalric Identity in Sir Gawain and the Green Knight'.
Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
6 juni 2019
In juni verschijnt het boek 'My Mother's Mother's Mother' bij Leiden University Press.
6 juni 2019
Op 24 april verscheen het boek 'The Wise Merchant', dat als eerste een Engelse vertaling biedt van Caspar Barlaeus' 'Mercator sapiens'.
3 juni 2019
Femke Essink schreef in De Groene Amsterdammer over het boek van Jan Wolkers.