Nieuws en Agenda

De Gender and Diversity Hub organiseert regelmatig evenementen, zoals bijeenkomsten voor het stakeholdersplatform en lunchgesprekken over gender- en diversiteitskwesties. Bekijk de agenda hieronder om op de hoogte te blijven van de komende evenementen.

Nieuws

Etta Palm d’Aelders bij een bijeenkomst van de 'Club Patriotique de Femmes', prent van Jean-Baptiste Lesueur. Bron: Wikimedia
12 september 2019
Masterstudent Samantha Sint Nicolaas heeft dit jaar de Johanna Naberprijs voor afstudeerscripties over gender- en vrouwengeschiedenis gewonnen.
Farmaciestudente Dalal Ghanim genomineerd voor UAF-Award
10 september 2019
Farmaciestudente Dalal Ghanim uit Utrecht is één van de zeven genomineerden voor de UAF-Award.
9 september 2019
Deze speciale uitgave brengt nieuwe invalshoeken in digitale media en migratiestudies in kaart vanuit een multidisciplinair perspectief.
2 september 2019
Slechts twee van de vijfitg auteurs van het boek Spirituele Oecumene zijn vrouwen. Het kleine aantal vrouwen lokte protest uit.
30 augustus 2019
Sinds de Daily Mail speculeert over de mogelijkheid van een vrouwelijke James Bond, is het onzeker of Bond wel degelijk een man blijft.

4 oktober 2019 19:30 - 5 oktober 2019 02:00
Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten hoe het anders kan.
8 oktober 2019
De Gender and Diversity Hub houdt maandelijkse lunchgesprekken over gendergelijkheid en diversiteit.
12 oktober 2019 20:00 - 23:45
Geniet van lezingen, theatervoorstellingen, muziek, expo’s, talkshows, debatten, expositie's in het Stadhuis, Het Utrechts Archief en het Centraal Museum.
14 oktober 2019 17:00 - 19:00
Musicus en activist Pravini Baboeram presenteert "The Uprising", een muziekdocumentaire die het verhaal van het verzet tegen racisme in Europa vertelt.
14 november 2019