Wat kunnen organisaties doen om de diversiteit te vergroten en de positie te verbeteren van vrouwen en andere groepen die ondervertegenwoordigd zijn in hun organisatie? Hoe gaan we discriminatie en onderwaardering van minderheden tegen? De Gender and Diversity Hub van de Universiteit Utrecht bundelt zijn krachten met maatschappelijke partners om complexe gender- en diversiteitskwesties op te lossen en strategieën te ontwikkelen voor het implementeren van diversiteit voor maatschappelijke inclusie en verandering. De Gender and Diversity Hub is onderdeel van onderzoeksexpertise Institutions for Open Societies.

Waarom is inclusie belangrijk?

Onderzoek heeft aangetoond dat het bouwen aan een samenleving die openstaat voor alle geslachten, etniciteiten en andere groepsdimensies, van cruciaal belang is vanuit het oogpunt van grondrechten en gelijke rechten voor personen en vanuit maatschappelijk en economisch perspectief.

Nieuws

© iStockphoto.com
15 augustus 2019
Er is nog veel ongelijkheid op festivals, maar is een vrouwenquotum wenselijk? Astrid Kerchman, Pauline Salet en Sara Lambrecht lichten toe.
© iStockphoto.com
12 augustus 2019
Senden en Van Dijk leggen uit waarom producten voor vrouwen vaak duurder zijn dan die voor mannen.
sollicitatie
17 juli 2019
In een groot veldexperiment stuurden de onderzoekers meer dan 4.000 brieven en cv’s van fictieve sollicitanten naar echte vacatures.
RSS

Agenda

16 september 2019 09:00 - 17:00
Een dag gewijd aan alle facetten van IOS-onderzoek, gecentreerd rond het thema: Europese Open Samenlevingen in 2030 - Uitdagingen en institutionele respons.
Jan Willem Groen Fotografie
16 september 2019 20:30 - 22:00
Het scherpe onderscheid tussen ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ ligt steeds meer onder vuur. In hoeverre worden genderhokjes ons opgelegd?
4 oktober 2019 19:30 - 5 oktober 2019 02:00
Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten hoe het anders kan.
RSS