Wat kunnen organisaties doen om de diversiteit te vergroten en de positie te verbeteren van vrouwen en andere groepen die ondervertegenwoordigd zijn in hun organisatie? Hoe gaan we discriminatie en onderwaardering van minderheden tegen? De Gender and Diversity Hub van de Universiteit Utrecht bundelt zijn krachten met maatschappelijke partners om complexe gender- en diversiteitskwesties op te lossen en strategieën te ontwikkelen voor het implementeren van diversiteit voor maatschappelijke inclusie en verandering. De Gender and Diversity Hub is onderdeel van onderzoeksexpertise Institutions for Open Societies.

Waarom is inclusie belangrijk?

Onderzoek heeft aangetoond dat het bouwen aan een samenleving die openstaat voor alle geslachten, etniciteiten en andere groepsdimensies, van cruciaal belang is vanuit het oogpunt van grondrechten en gelijke rechten voor personen en vanuit maatschappelijk en economisch perspectief.

Nieuws

© iStockphoto.com
14 oktober 2019
Dat weinig meisjes voor techniekstudies kiezen vloeit voort uit onze neiging om jongens en meisjes al vanaf hun geboorte systematisch anders te behandelen.
Dalal Ghanim
7 oktober 2019
Farmaciestudente Dalal Ghanim uit Utrecht heeft de publieksprijs van de UAF-Award gewonnen.
© iStockphoto.com/dinosmichail
7 oktober 2019
Onderzoek toont aan dat vrouwelijke Syrische vluchtelingen het bureaucratische systeem van de IND aanzienlijk anders ervaren dan mannen.
RSS

Agenda

14 oktober 2019 17:00 - 19:00
Musicus en activist Pravini Baboeram presenteert "The Uprising", een muziekdocumentaire die het verhaal van het verzet tegen racisme in Europa vertelt.
© iStockphoto.com
22 oktober 2019 20:00
Hoe geven Marokkaanse en Marokkaans-Nederlandse vrouwen vorm aan hun eigen leven, terwijl ze in verschillende culturele contexten opereren?
© iStockphoto.com
6 november 2019 20:00 - 22:30
Het Transforming Stories Festival is een ode aan de kracht van het verhaal.
RSS