Wat kunnen organisaties doen om de diversiteit te vergroten en de positie te verbeteren van vrouwen en andere groepen die ondervertegenwoordigd zijn in hun organisatie? Hoe gaan we discriminatie en onderwaardering van minderheden tegen? De Gender and Diversity Hub van de Universiteit Utrecht bundelt zijn krachten met maatschappelijke partners om complexe gender- en diversiteitskwesties op te lossen en strategieën te ontwikkelen voor het implementeren van diversiteit voor maatschappelijke inclusie en verandering. De Gender and Diversity Hub is onderdeel van onderzoeksexpertise Institutions for Open Societies.

Waarom is inclusie belangrijk?

Onderzoek heeft aangetoond dat het bouwen aan een samenleving die openstaat voor alle geslachten, etniciteiten en andere groepsdimensies, van cruciaal belang is vanuit het oogpunt van grondrechten en gelijke rechten voor personen en vanuit maatschappelijk en economisch perspectief.

Nieuws

Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
© iStockphoto.com
27 mei 2019
Uit onderzoek van het 'LNVH' blijkt dat beloningsongelijkheid niks te maken heeft met verschil in onderhandelingsvaardigheden.
© iStockphoto.com
27 mei 2019
De hormonen van mannen kunnen getraind worden op de zorg voor kinderen, meent Peter Bos in het tijdschrift 'Pandora'.
RSS

Agenda

Family Papers
19 juni 2019 13:30 - 15:00
Deze lezing benadrukt het belang van gender-werk in combinatie met een actieve betrokkenheid bij de praktijk van gendertheorie en onderzoek.
20 juni 2019 12:00 - 13:30
Je bent van harte uitgenodigd voor de 'Gender and Diversity Hub’s brown bag conversation'.
Prof. dr. Radha S. Hegde. Foto: privé
24 juni 2019 15:30 - 17:00
Met Radha Hegde
RSS