Voor professionals

Informatie voor mediators, coaches, maatschappelijk werkers en advocaten over het onderzoek naar gezinsrelaties na scheiding.

Het doel van dit project is om te onderzoeken hoe verschillende gezinsleden met elkaar omgaan kort na de scheiding en op welke wijze dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen de jaren hierna. Hierbij wordt voor het eerst gekeken naar de rol van alle gezinsleden en hun onderlinge relaties, waarmee wij hopen meer kennis aan te dragen voor een betere ondersteuning van gezinnen na scheiding. We proberen hierbij een belangrijke brug te slaan tussen de kennis die we hebben vanuit het klinische veld en de onderzoekswereld.

Bent u of kent u een mediator, coach, maatschappelijk werker of advocaat die geregeld te maken heeft met recent gescheiden ouders of ouders die binnenkort uit elkaar gaan? Ook u kunt bijdragen aan onderzoek naar gezinsrelaties in recente scheidingsgezinnen. We zouden graag uw expertise gebruiken bij het vinden van gezinnen die mee willen doen aan het onderzoek.

Wij vragen slechts van u om gezinnen op het onderzoek te wijzen en hen informatie te geven over ons onderzoek d.m.v. een folder. Het onderzoek zelf wordt vervolgens uitgevoerd door medewerkers van de Universiteit Utrecht. Wilt u ons helpen met het bereiken van gezinnen voor ons onderzoek en op die manier bijdragen aan belangrijke kennisverwerving voor gezinnen na scheiding?

Mail uw gegevens naar gezinsrelaties-na-scheiding@uu.nl of vul direct uw gegevens in via de volgende link zodat wij u informatiefolders, aanmeldformulieren en extra informatie kunnen toesturen: https://survey.fss.uu.nl/index.php/373281/lang-nl.