Veelgestelde vragen

Wat krijg ik als ik meedoe aan het onderzoek?

Je krijgt na elk van de drie meetmomenten een cadeaubon t.w.v. €10,-. Ook worden drie geldbedragen (€50,- €100,- en €150,-) verloot onder de gezinnen die aan alle drie de meetmomenten van het onderzoek hebben meegedaan! Winnende bedragen worden eerlijk verdeeld tussen jouw ouders. Bovendien weten we uit ervaring met eerder onderzoek dat de meeste kinderen het leuk of zelfs fijn vinden om mee te doen met dit soort onderzoek.

Verder zijn we erg blij als je mee wilt doen aan het onderzoek, want het is erg belangrijk om beter te weten hoe we gezinnen na een scheiding kunnen helpen. We zullen jou en jouw ouders aan het eind van het onderzoek een verslagje toesturen over wat we gevonden hebben met ons onderzoek. Hierin worden alleen dingen over de hele onderzoeksgroep vermeld, dus nooit over hoe het precies bij jou en jouw gezin thuis gaat.

Wie komt er langs om het onderzoek te doen?

Studenten van de Universiteit Utrecht zullen langskomen om het onderzoek te doen. De onderzoeker die bij jou thuis zal komen, is speciaal uitgekozen in het goed omgaan met kinderen. Je kun er ook alles aan vragen, of zeggen als je iets wel of juist niet wilt.

Op welke dagen komen jullie langs?

De afspraken zullen worden gemaakt op een dag dat het jou en jouw ouders uitkomt. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat jij zelf ook thuis bent.

Wij wonen niet in Utrecht of omgeving. Kunnen wij toch meedoen?

Ja, jullie kunnen dan gewoon meedoen aan het onderzoek.

Is het een probleem als één van mijn ouders niet mee kan of wil werken aan het onderzoek?

Ook dan is het mogelijk om mee te doen met ons onderzoek, maar het liefst zien we natuurlijk allebei jouw ouders.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Het onderzoek is verspreid over 2 jaar. Het eerste meetmoment is kort nadat jullie je hebben aangemeld, een jaar later en dan nog een jaar later.

Als we bij jou thuis komen kan dit tussen tussen twee en drie uur duren. Dit hangt bijvoorbeeld af van hoeveel broertjes en zusjes jij hebt die ook meedoen aan het onderzoek.

Wat kan ik doen als ik iets niet begrijp?

Voor vragen over het onderzoek kun je Rianne van Dijk een e-mail sturen (gezinsrelaties-na-scheiding@uu.nl) of bellen (030 - 253 11 96).