Nieuws en agenda

26 november 2018
Rosemarie Buikema in Dagblad van het Noorden over seksuele intimidatie in het uitgaansleven.
5 november 2018
De PCI kondigt haar 8e filmserie aan, waarin een selectie van films over verscheidene contexten in onze postkoloniale wereld aan bod komen.
Dr. Rosanne Kennedy. Bron: anu.edu.au
2 november 2018
Rosanne Kennedy onderzoekt trauma's, herinneringen en getuigenissen in Australië en in transnationale contexten.
© iStockphoto.com/Joel Carillet
23 oktober 2018
Op 17 oktober verscheen een artikel op Movement over asielzoekers in de media waaraan dr. Koen Leurs heeft bijgedragen.
Linda Senden, hoogleraar Europees Recht.
5 oktober 2018
Californië verplicht beursgenoteerde bedrijven om een vrouw te benoemen in het bestuur. Drie vragen aan Linda Senden, expert Europese seksegelijkheid.
13 september 2018
Dit boek biedt een innovatieve kijk op de rol van intellectuelen in Europa via een postkoloniale lens.
Aurora Perego en Daan van den Berg
5 september 2018
Daan van den Berg en Aurora Perego hebben dit jaar de facultaire scriptieprijzen gewonnen bij Geesteswetenschappen.
5 september 2018
Verschillende UU-medewerkers hebben een petitie tegen de afschaffing van Genderstudies in Hongarije ondertekend.
Sandra Ponzanesi.
4 september 2018
Prof. dr. Sandra Ponzanesi ontvangt een NWO-beurs voor haar internationale onderzoeksproject.
18 juli 2018
Aids komt in Nederland nauwelijks meer voor. Met hiv kun je gezond oud worden, schrijven Linda Duits en Pieter Brokx.
15 juni 2018
Speciale editie van PhiloSOPHIA: A Journal of Continental Feminism 8.1 (2018), door gastredacteuren Birgit Kaiser en Kathrin Thiele.
Young connected migrants
28 mei 2018
NWO organiseert op 2 juni 2018 een informatiemiddag over Vluchtelingen in de wetenschap in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.
9 mei 2018
Seks op z’n Duits is een selectie van Linda Duits’ columns in het Amsterdamse universiteitsblad Folia.
13 april 2018
De speciale editie 'Forced migration and digital connectivity in(to) Europe', gepubliceerd in Social Media + Society werd mede samengesteld door Koen Leurs.
27 maart 2018
Sandra Ponzanesi, leider van het ERC-project CONNECTINGEUROPE, organiseerde het congres in het kader van haar gasthoogleraarschap aan Columbia University.

14 januari 2019 17:15 - 19:45
Op 14 januari 2019 vindt de derde vertoning in de PCI Filmserie plaats.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.