Nieuws en agenda

© iStockphoto.com/Joel Carillet
23 oktober 2018
Op 17 oktober verscheen een artikel op Movement over asielzoekers in de media waaraan dr. Koen Leurs heeft bijgedragen.
Linda Senden, hoogleraar Europees Recht.
5 oktober 2018
Californië verplicht beursgenoteerde bedrijven om een vrouw te benoemen in het bestuur. Drie vragen aan Linda Senden, expert Europese seksegelijkheid.
13 september 2018
Dit boek biedt een innovatieve kijk op de rol van intellectuelen in Europa via een postkoloniale lens.
Aurora Perego en Daan van den Berg
5 september 2018
Daan van den Berg en Aurora Perego hebben dit jaar de facultaire scriptieprijzen gewonnen bij Geesteswetenschappen.
5 september 2018
Verschillende UU-medewerkers hebben een petitie tegen de afschaffing van Genderstudies in Hongarije ondertekend.
Sandra Ponzanesi.
4 september 2018
Prof. dr. Sandra Ponzanesi ontvangt een NWO-beurs voor haar internationale onderzoeksproject.
© iStockphoto.com
18 juli 2018
Aids komt in Nederland nauwelijks meer voor. Met hiv kun je gezond oud worden, schrijven Linda Duits en Pieter Brokx.
15 juni 2018
Speciale editie van PhiloSOPHIA: A Journal of Continental Feminism 8.1 (2018), door gastredacteuren Birgit Kaiser en Kathrin Thiele.
Young connected migrants
28 mei 2018
NWO organiseert op 2 juni 2018 een informatiemiddag over Vluchtelingen in de wetenschap in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.
9 mei 2018
Seks op z’n Duits is een selectie van Linda Duits’ columns in het Amsterdamse universiteitsblad Folia.
© iStockphoto.com
13 april 2018
De speciale editie 'Forced migration and digital connectivity in(to) Europe', gepubliceerd in Social Media + Society werd mede samengesteld door Koen Leurs.
27 maart 2018
Sandra Ponzanesi, leider van het ERC-project CONNECTINGEUROPE, organiseerde het congres in het kader van haar gasthoogleraarschap aan Columbia University.
16 maart 2018
Koen Leurs en Alison Harvey stelden een speciaal nummer samen met werken gepresenteerd op de conferentie van de AoIR (Association of Internet Researchers).
Moslima met koran.
8 maart 2018
Eva Midden praat mee over de uitdagingen, lessen en valkuilen die #MosqueMetoo met zich meebrengt.
23 januari 2018
Een speciale uitgave van "Popular Communication, The International Journal of Media and Culture".

Ramy Aly
5 november 2018 10:30 - 12:00
Op 5 november zal Ramy Aly een Doing Gender Lecture geven over Epistemological Unruliness and Theoretical Cannibalism: Queer Theory and Racial Performativity.
Ana Dragojlovic
15 november 2018 15:30 - 17:00
Op donderdag 15 November geeft Ana Dragojlovic een Doing Gender Lecture op Universiteit Utrecht.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.