Nieuws en agenda

Foto: Robert Oosterbroek
10 juni 2019
In het Nederlands kun je van veel beroepsnamen mannelijke en vrouwelijke versies maken. Waarom klinkt het woord hooglerares dan raar?
27 mei 2019
Uit onderzoek van het 'LNVH' blijkt dat beloningsongelijkheid niks te maken heeft met verschil in onderhandelingsvaardigheden.
27 mei 2019
De hormonen van mannen kunnen getraind worden op de zorg voor kinderen, meent Peter Bos in het tijdschrift 'Pandora'.
27 mei 2019
De conclusie in het rapport is dat er nog veel ruimte is voor verbetering met betrekking tot het afbeelden van niet-dominante groepen .
20 mei 2019
Rosemarie Buikema sprak op NOS.nl over mannen in de geschiedenis die om verschillende redenen erkenning kregen die aan een vrouw toebehoort.
Asmahan Mahmoud en Elaheh (Ella) Akin
6 mei 2019
InclUUsion stelt vluchtelingen in staat te studeren aan de Universiteit Utrecht, maar wat moet je doen als je de reiskosten niet kan betalen?
5 april 2019
De regering-Trump wil het alleen nog mogelijk maken dat militairen zich presenteren als hun biologische geslacht.
15 maart 2019
De 'Gemma master' is onderdeel van de tien 'Erasmus+' projecten die het meest hebben bijgedragen aan 'women empowerment' en gendergelijkheid.
Prof. mr. Linda Senden. Foto: Ed van Rijswijk
8 maart 2019
Linda Senden sprak in verschillende kranten over de omstreden streefcijferwet en het vrouwenquotum.
Disney figuren: Goofy, Minnie Mouse, Mickey Mouse en Donald Duck © iStockphoto.com
8 maart 2019
Dan Hassler-Forest sprak bij 'NPO radio 1' over de representatie van niet-hetero's in de media.
4 maart 2019
Een artikel van Kate Frederick, Sarah Carmichael en Elise van Nederveen Meerkerk.
Foto: Theodoor Steen
4 maart 2019
De tentoonstelling 'Wat niet gezien' wordt is een samenwerking tussen het Museum of Equality and Difference en het Centraal Museum.
1 maart 2019
Van 7 tot 9 maart zal de Horizon2020 GRACE Conferentie: 'Gender and Cultures of (In)Equality in Europe: visions, poetics, strategies’ plaatsvinden.
27 februari 2019
Vijf van de zes ICON-onderzoeksgroepen scoorden 'zeer goed' op onderzoekskwaliteit. De kwaliteit van de groep Genderstudies werd als 'uitstekend' beoordeeld.
27 februari 2019
The Gender and Diversity Hub is bezig met het opzetten van een reeks maandelijkse lunchgesprekken over gendergelijkheid en diversiteit.

Family Papers
19 juni 2019 13:30 - 15:00
Deze lezing benadrukt het belang van gender-werk in combinatie met een actieve betrokkenheid bij de praktijk van gendertheorie en onderzoek.
20 juni 2019 12:00 - 13:30
Je bent van harte uitgenodigd voor de 'Gender and Diversity Hub’s brown bag conversation'.
Prof. dr. Radha S. Hegde. Foto: privé
24 juni 2019 15:30 - 17:00
Met Radha Hegde
Sol Lumen, artwork by Yvette Mattern, photo by Ivar Pel
8 juli 2019 16:15 - 17:15
Op 8 juli 2019 verdedigt Marco Derks zijn proefschrift over de beeldvorming over homoseksualiteit en christelijke religie in hedendaagse publieke debatten.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.