Nieuws en agenda

17 oktober 2019
28 november publiceert Routledge "Culture, Citizenship and Human Rights" van prof. dr. Rosemarie Buikema, prof. dr. Antoine Buyse en prof. dr. Antonius Robben.
14 oktober 2019
Dat weinig meisjes voor techniekstudies kiezen vloeit voort uit onze neiging om jongens en meisjes al vanaf hun geboorte systematisch anders te behandelen.
© iStockphoto.com/dinosmichail
7 oktober 2019
Onderzoek toont aan dat vrouwelijke Syrische vluchtelingen het bureaucratische systeem van de IND aanzienlijk anders ervaren dan mannen.
De winaars van de ECHO Awards 2019
26 september 2019
Op donderdag 26 september ontving Simone Zalla Aumaj de ECHO Award 2019.
Etta Palm d’Aelders bij een bijeenkomst van de 'Club Patriotique de Femmes', prent van Jean-Baptiste Lesueur. Bron: Wikimedia
12 september 2019
Masterstudent Samantha Sint Nicolaas heeft dit jaar de Johanna Naberprijs voor afstudeerscripties over gender- en vrouwengeschiedenis gewonnen.
9 september 2019
Deze speciale uitgave brengt nieuwe invalshoeken in digitale media en migratiestudies in kaart vanuit een multidisciplinair perspectief.
30 augustus 2019
Sinds de Daily Mail speculeert over de mogelijkheid van een vrouwelijke James Bond, is het onzeker of Bond wel degelijk een man blijft.
30 augustus 2019
GEMMA is een interdisciplinair programma in Gender Studies, dat gezamenlijk wordt verzorgd door het Graduate Gender Programme van de Universiteit Utrecht.
vlogger JessieMaya
23 augustus 2019
Transgenderjongeren delen steeds vaker hun transitie naar het andere geslacht met kijkers op YouTube. Linda Duits spreekt in Het Parool over deze ontwikkeling.
15 augustus 2019
Er is nog veel ongelijkheid op festivals, maar is een vrouwenquotum wenselijk? Astrid Kerchman, Pauline Salet en Sara Lambrecht lichten toe.
12 augustus 2019
Senden en Van Dijk leggen uit waarom producten voor vrouwen vaak duurder zijn dan die voor mannen.
Kunstwerk de Domestikator van Joep van Lieshout. Bron: Wikimedia/Marion Golsteijn
2 augustus 2019
Rosemarie Buikema schrijft in de 'NRC' over het kunstwerk de 'Domestikator'. Sommige mensen zien daarin een man die copuleert met een hond.