Student Op School (SOS)

Betrokken zijn de Utrechtse lerarenopleidingen, Archimedes HU en de Graduate School of Teaching UU.

Meld je als student hier aan!

Meld jouw school hier aan! Klik hier als je alleen ondersteuning voor examenleerlingen zoekt.

SOS koppelt enthousiaste studenten aan middelbare scholen in de regio Utrecht.

Doel: het digitaal ondersteunen van (examen)leerlingen bij het inhalen van achterstanden, het begeleiden bij profielwerkstukken en ondersteuning bieden voor docenten bij schoolprojecten.

student bij laptop

Waarom je als student mee wilt doen

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat online of op locatie aan de slag. Leer vanuit jouw vakgebied te communiceren en/of vakkennis over te brengen. In overleg met de school en een vakdocent worden jouw taken bepaald. Voorbeelden:

  • Ondersteunen van examenleerlingen uit 5 havo/6 vwo: leerlingen op weg helpen met examenvragen, de lesstof uitleggen en het verwerken van informatie.
  • Extra bijles geven, om leerachterstanden van (pre)examenleerlingen weg te werken.
  • Docenten ondersteunen bijvoorbeeld bij de examenklassen, maar óók juist in andere leerjaren.
  • Digitaal (huiswerk)vragen van leerlingen beantwoorden.
  • Lees hier de ervaringen van Sophie en hier die van Rebecca, zij gingen al eerder aan de slag via Student op school.

"Ik gaf bij de docent aan wat ik kan en leuk vind, toen mocht ik 6vwo een examentraining geven. Leerlingen kregen een uitnodiging. En ondanks dat het niet verplicht was, kwamen er 30 leerlingen opdagen, dit was hartstikke leuk!

                   – Student, 4 weken digitaal op school.

Betrokken zijn de Utrechtse lerarenopleidingen, Archimedes HU en de Graduate School of Teaching UU.

Waarom je als school mee wilt doen

SOS is een project waarbij studenten van de Universiteit Utrecht tijdens hun studie met leerlingen en leraren uit het VO in contact komen. Ze verlichten de werkdruk van docenten met ondersteunende werkzaamheden en maken kennis met het werken in het onderwijs. Ondertussen zijn er al op dertien U-Talentscholen studenten digitaal aan de slag, maar er staan nog voldoende studenten voor álle schoolvakken te popelen om jouw school te helpen. Lees hier de ervaringen van scheikundedocent Bob Lefeber en hier de ervaringen van afdelingsleider Edu van Rijn.

De studenten passen heel goed bij de school, tonen veel initiatief en kunnen zelfstandig aan de slag. Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen.

           - Docent, na 6 weken studenteninzet.

Interesse? Neem dan z.s.m. contact op met Marjolein Gelauff. Dit kan door het invullen van de vragenlijst of door het sturen van een mail naar: studentopschool@uu.nl, hierna nemen wij contact op voor de verdere procedure.

10 school logo