In Limitarisme: Pleidooi tegen extreme rijkdom legt Ingrid Robeyns uit waarom er een limiet moet komen aan de buitensporige welvaart van de allerrijksten.
Sanne Vergouwen wint wereldwijde Hanneke Janssen Memorial Prize voor beste Masterscriptie in de geschiedenis en/of filosofie van de moderne natuurkunde
Jeroen Hopster, Lorina Buhr, Cindy Friedman, Arthur Gwagwa en Björn Lundgren hebben bijgedragen aan dit boek over het ontwrichtend potentieel van technologieën.
Docent Morten Byskov, universitair docent Jeroen Hopster en Júlia Isern Bennassar schrijven in The Conversation over de nieuwe klimaatwet van de Balearen.
Having Too Much is het eerste academische volume over het limitarisme: het idee dat er een limiet moet komen aan de buitensporige welvaart van de allerrijksten.
In zijn boek ‘Moraal’ beschrijft filosoof Hanno Sauer de belangrijkste veranderingen en ontwikkelingen in ons morele denken van 5 miljoen jaar geleden tot nu.
Als filosoof gespecialiseerd in wetenschap, technologie en informatie richt Russo haar onderzoek op toepassingen van complexiteitstheorie in de gezondheidswetenschappen en de interactie tussen mens en technologie.
In de wereld van de AI-regelgeving is de macht niet evenredig verdeeld. Promovendus Arthur Gwagwa schrijft in Global Policy over de positie van Afrika in deze wereld.
Marcel Verweij is aangesteld als hoogleraar Wijsgerige ethiek. Hij onderzoekt wat morele vraagstukken van nu kunnen betekenen voor ethische theorie en vice versa.
Hoogleraar Rutger Claassen vertelt over grondspeculatie bij RTL Nieuws. “Mensen zullen het vertrouwen in maatschappelijke instituties opnieuw verliezen.”
Kosmologiefilosoof Niels Martens betwist of het onderscheid tussen materie en ruimte wel zo zwart-wit is. Volgens hem is deze aanname, die ten grondslag ligt aan een groot deel van onder andere de natuurkunde, helemaal niet zo strikt en belemmert zij zelfs de ontwikkeling van het vakgebied.