Recent verschenen

Hieronder vindt u een selectie van recente boeken. Kijk voor meer publicaties op de persoonlijke pagina's van onze medewerkers.

Bootvluchtelingen © iStockphoto.com/jcarillet
5 juli 2016
In het tweede deel van de reeks Ethische annotaties zet het Ethiek Instituut uiteen welke morele verantwoordelijkheden de EU heeft tegenover vluchtelingen.
Boek 'Moderne filosofen over kunst'
14 april 2016
Rob van Gerwen laat in dit boek zien hoe de discussie over de aard en het belang van de kunst sinds de 18e eeuw verschuift.
7 maart 2016
In hun nieuwe boek onderzoeken Gerhard Bos en Marcus Düwell onze morele verantwoordelijkheden met betrekking tot de mensenrechten van toekomstige generaties.
23 februari 2016
Het boek 'The end of animal life: a start for ethical debate' bespreekt de ethische theorie en praktijk bij het doden van dieren.
© iStockphoto.com/Jirsak
7 december 2015
In de nieuwe reeks 'Ethische annotaties' deelt het Ethiek Instituut wetenschappelijke inzichten over actuele onderwerpen met een breed publiek.

Pagina's

RSS

Ethische annotaties

Met de reeks Ethische annotaties maakt het Ethiek Instituut inzichten uit de wijsgerige ethiek over actuele kwesties toegankelijk voor een breed publiek. De eerste aflevering gaat over klimaatverandering.

Onderwijsboeken

Medewerkers van het Ethiek Instituut zijn regelmatig betrokken bij publicaties die geschikt zijn voor gebruik in het (ethiek-)onderwijs. Hieronder vindt u een selectie van onderwijsboeken waaraan onderzoekers van het Ethiek Instituut hebben meegewerkt:

Ethiek in Praktijk

L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden (2003)

Meer informatie

Preventie en Ethiek

M. van den Hoven, C. Kessler (2011)

Meer informatie

Basisboek Ethiek

M. van Hees, T. Nys, I. Robeyns (2014)

Meer informatie

Even stilstaan: Beroepsethiek in de jeugdzorg

M. van den Hoven, J. Kole (2015)

Meer informatie

Ethiek voor...

M. van den Hoven, L.L.E. Bolt

> Het eerste deel van deze serie verschijnt in augustus 2016 onder de titel Ethiek voor Apothekers.