Publicaties

Recent verschenen

Hieronder vindt u een selectie van recente boeken. Kijk voor meer publicaties op de persoonlijke pagina's van onze medewerkers.

29 november 2018
In juli verscheen 'Debunking Arguments in Ethics', een boek van Hanno Sauer bij Cambridge University Press.
29 november 2018
In september verscheen het boek 'Moral Thinking, Fast and Slow' van Hanno Sauer bij Routledge.
8 november 2018
Op 5 oktober is het boek 'Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen' van Rob van Gerwen verschenen.
6 september 2018
Dit boek verkent ecologische duurzaamheid als een kwestie van mensenrechten en onderzoekt wat onze verantwoordelijkheden op lange termijn kunnen zijn.
© iStockphoto.com
14 juni 2018
In het boek "Voor wie is de erfenis?" pleiten onder meer Janneke Plantenga en Ingrid Robeyns dringend voor een erfbelasting die beter past bij onze tijd.

Pagina's

RSS

Ethische annotaties

Met de reeks Ethische annotaties maakt het Ethiek Instituut inzichten uit de wijsgerige ethiek over actuele kwesties toegankelijk voor een breed publiek. De eerste aflevering gaat over klimaatverandering.

Onderwijsboeken

Medewerkers van het Ethiek Instituut zijn regelmatig betrokken bij publicaties die geschikt zijn voor gebruik in het (ethiek-)onderwijs. Hieronder vindt u een selectie van onderwijsboeken waaraan onderzoekers van het Ethiek Instituut hebben meegewerkt:

Ethiek voor de beroepspraktijk

M. van den Hoven, L.L.E. Bolt (2016)

Ethiek voor apothekers is het eerste deel in de nieuwe reeks 'Ethiek voor de beroepspraktijk'. In de toekomst verschijnen onder meer delen voor dierenartsen, accountants en leraren. Meer informatie

Even stilstaan: Beroepsethiek in de jeugdzorg

M. van den Hoven, J. Kole (2015)

Meer informatie

Basisboek Ethiek

M. van Hees, T. Nys, I. Robeyns (2014)

Meer informatie

Preventie en Ethiek

M. van den Hoven, C. Kessler (2011)

Meer informatie

Ethiek in Praktijk

L.L.E. Bolt, M.F. Verweij, J.J.M. van Delden (2003)

Meer informatie