Nieuws en agenda

8 november 2018
Op 5 oktober is het boek 'Zullen we contact houden. Hoe we de geest uit ons wereldbeeld verwijderen' van Rob van Gerwen verschenen.
© iStockphoto.com/chombosan
29 oktober 2018
Op 24 oktober verscheen een artikel op Eos Wetenschap waarin Jan Broersen werd geïnterviewd.
29 oktober 2018
Op woensdag 24 oktober verscheen een artikel met bijdragen van Willemien Sanders en Linda Duits over 'Making a Murderer' op NOS.nl.
12 september 2018
Zijn er grenzen aan rijkdom? En zo ja, wordt rijkdom als een probleem gezien door Nederlanders?
11 september 2018
Het is heel gewoon dat de leidinggevende een hoger salaris krijgt dan ondergeschikten. Maar is dat wel zo logisch?
Bank pinautomaat in het donker
6 september 2018
We verwachten dat een bank zich gedraagt als een goed burger, zegt politiek filosoof Rutger Claassen. En daar wringt het: een bedrijf is geen gewone burger.
6 september 2018
Dit boek verkent ecologische duurzaamheid als een kwestie van mensenrechten en onderzoekt wat onze verantwoordelijkheden op lange termijn kunnen zijn.
Aurora Perego en Daan van den Berg
5 september 2018
Daan van den Berg en Aurora Perego hebben dit jaar de facultaire scriptieprijzen gewonnen bij Geesteswetenschappen.
Kinderboerderij © iStockphoto.com
20 augustus 2018
Dr. Frans Stafleu schrijft in De Morgen over ethisch denken over dierenwelzijn bij toeristische attracties met dieren.
overbevolking
26 juni 2018
Ingrid Robeyns was te gast bij de eerste aflevering van Het Filosofisch Kwintet, waarin ze met collegafilosofen discussieerde over overbevolking.
22 juni 2018
Via het FairClimateFund heeft het Ethiek Instituut zijn CO2-uitstoot van 64 ton volledig gecompenseerd.
19 juni 2018
Een essay van ethicus Jan Vorstenbosch in Trouw waarin hij ingaat op zijn bedenkingen bij het wetsvoorstel voltooid leven.
15 juni 2018
Steeds meer diersoorten worden met uitsterven bedreigd. Is dat erg? Ingrid Robeyns debatteert over die vraag in het filosofisch elftal in Trouw met Bas Haring.
14 juni 2018
In het boek "Voor wie is de erfenis?" pleiten onder meer Janneke Plantenga en Ingrid Robeyns dringend voor een erfbelasting die beter past bij onze tijd.
13 juni 2018
Deze Ethische Annotatie gaat in op politieke achtergronden, tegenstellingen en knelpunten in het debat over een ‘Voltooid-Leven’-Wet.

29 november 2018 14:00 - 1 december 2018 12:00
De workshop van de Helmuth-Plessner-Society wordt gehouden in samenwerking met het Ethiek Instituut.
Verpleegkundige meet bloeddruk
4 december 2018 16:00 - 18:30
Public event discussing global inequalities, corporations' profit and the global right to health.