15 augustus 2017
Frans de Waal is zondag Zomergast. De oorsprong van moraal zien we terug in apen, stelt De Waal. Maar filosoof Joep Dohmen plaatst hier kanttekeningen bij.
Dr. Sem de Maagt en Prof. dr. Ingrid Robeyns
28 juli 2017
In de DUB-rubriek 'Jonge honden, oude rotten' spreken startende en ervaren academici over hun vak. Ditmaal de beurt aan filosofen Ingrid Robeyns en Sem de Maagt
© iStockphoto.com/JannHuizenga
2 juni 2017
Hoe moet Europa reageren op de besluiten van Trump? Ingrid Robeyns ziet het in Trouw (1 juni) niet alleen als bedreiging, maar ook als kans voor Europa.
© iStockphoto.com/Savushkin
12 mei 2017
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Ethiek Instituut en het Global Health Law Groningen Onderzoekscentrum
4 mei 2017
Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research lanceren het Centre for Sustainable Animal Stewardship op 9 mei.
25 april 2017
In samenwerking met de Gemeente Utrecht ontwikkelde Utrecht Data School De Ethische Data Assistent (DEDA) om ethische problemen in dataprojecten te herkennen.
De portretten van 122 vrouwelijke hoogleraren worden opgehangen in zaal 1636. Foto Anne-Marie van Gijtenbeek
3 april 2017
Aan de muur van zaal 1636 van het Academiegebouw zijn 122 portretten van vrouwelijke hoogleraren onthuld. 21 daarvan zijn van Geesteswetenschappers.