Sjors Ligthart, onderzoeker neurotechnologie en strafrecht aan de Universiteit Utrecht, in een video over het mensenrechtelijke aspect van neurotechnologie
Op verzoek van het Ministerie van Financiën schreven hoogleraren Ingrid Robeyns en Rutger Claassen een ethisch advies over herstel na de kinderopvangtoeslagaffaire.
Onder redactie van Rick Dolphijn en Rosi Braidotti plaatst een reeks bijdragen de filosofie van Deleuze en Guattari in de context van het hedendaagse fascisme.
Over de jaren heeft de menselijke moraal enkele grote veranderingen doorgemaakt. Jeroen Hopster vertelt in de podcast Philosophical Disquisitions welke dat zijn.
Hoogleraar Politieke filosofie & economische ethiek Rutger Claassen vertelt in de podcast Ecosofie over de groeiende maatschappelijke betrokkenheid van ondernemingen.
Het gesprek over vliegen aangaan, hoe doe je dat? Daarover schrijven sociaal psycholoog Félice van Nunspeet en filosoof Naomi van Steenbergen een opiniestuk.
In de KVS Preadviezen, samengesteld door Rutger Claassen en Dirk Schoenmaker, staat onder meer dat bedrijven moeten helpen maatschappelijke uitdagingen op te lossen.
Wealth and Power, onder redactie van o.a. hoogleraar Politieke filosofie en economische ethiek Rutger Claassen, onderzoekt het verband tussen rijkdom en politiek.
Gerben Meynen, hoogleraar Forensische psychiatrie, en onderzoeker Sjors Ligthart, bij Nieuwsuur over neurotechnologische beïnvloeding van (crimineel) gedrag
Maurits de Jongh schreef een drieluik waarin hij inzichten van filosoof Hannah Arendt (1906-1975) bespreekt om de dreiging van nucleaire vernietiging te duiden.
Vijftien Utrechtse onderzoekers krijgen dit jaar een Vidi-beurs van 800.000 euro van NWO. Utrecht Young Academy lid Dorothea Gädeke is één van de ontvangers van de beurs.
Universitair docent Filosofische ethiek Sven Nyholm, gespecialiseerd in ethiek van de technologie, bespreekt de kunstmatige intelligentie in de film Archive.
Onderzoekers van het Sustainable Finance Lab (SFL) adviseren de nieuwe Code Corporate Governance aan te scherpen. De vernieuwde Code moet grote Nederlandse bedrijven helpen om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals sociale ongelijkheid en klimaatverandering.