Onderwijs

Kennisclips van Empirical Research into Institutions for conflict resolution (ERI):

De impact van AI op juridisch onderzoek

In deze kennisclip geeft Han Gulyás uitleg over de impact van Artificiële Intelligentie (AI) op juridisch onderzoek. Hierbij komen de risico's van het gebruik van AI aan bod, maar ook de kansen die AI biedt. Op deze Githubpagina wordt uitleg gegeven over het gebruik van de AI-assistent die wordt besproken in de kennisclip.

Tips en tricks online enquêtetool Qualtrics

In deze kennisclip bespreekt onderzoeker Annelies Hommes van de Universiteit Utrecht hoe je een vragenlijst opstelt in de online enquêtetool Qualtrics. Zij vertelt wat voor soort vragen in welke context handig kunnen zijn om te gebruiken en geeft een aantal praktische tips & tricks voor het gebruik van Qualtrics.

Introducing interviewing as a method for legal research

Onderzoekers Erin Jackson en Julie Fraser

In deze kennisclip laten onderzoekers Erin Jackson en Julie Fraser van de Universiteit Utrecht de waarde zien van interviewen als methode voor juridisch onderzoek. Ze vertellen waarom je het zou moeten doen, hoe je het kan aanpakken en ze geven enkele voorbeelden van interviews in hun eigen onderzoek. Dit is een kennisclip van ERI, een onderzoekscluster binnen het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Introducing Empirical Legal Research

Prof. dr. Kees van den Bos

In deze kennisclip vertelt prof. dr. Kees van den Bos van de Universiteit Utrecht hoe je zelf empirisch juridisch onderzoek kunt doen. Hij vertelt waarom het belangrijk is, wat het is en hoe je dit soort onderzoek doet. Professor Kees van den Bos is één van de coördinerende teamleden van Empirical Research into Institutions for conflict resolution (ERI), een onderzoekscluster binnen het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht. Hij schreef het boek “Empirical Legal Research - A Primer”, uitgegeven door Edward Elgar Publishing, zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar.