Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sportschoenen, benzine, koffie, smartphones. Veel van onze dagelijkse spullen worden geproduceerd in het buitenland. Soms onder omstandigheden die we hier in Nederland niet acceptabel zouden vinden. Dat roept ethische, politieke en juridische vragen op. Onze onderzoekers belichten hieronder vanuit verschillende invalshoeken deze problematiek.

Nieuws

Bosma en studenten
21 februari 2019
Er zijn goede argumenten om de maatschappelijke bv, de bv-m, als rechtsvorm in het leven te roepen.
1 maart 2018
In zijn oratie pleit prof. dr. Harry Hummels voor het hanteren van een 18e duurzaamheidsdoel wanneer wordt gekeken of een onderneming ook echt sociaal is.
24 juni 2016
In deze blogpost betoogt Anne-Jetske Schaap dat Nederlandse bedrijven best strafrechtelijk aangepakt kunnen worden voor moderne slavernij
Fairtrade coffee
23 juni 2016
Het is tijd voor een wettelijke plicht voor bedrijven om mensenrechten in hun onderneming en productieketen te respecteren.
'Research by Design
13 juni 2016
Gerrieke Bouwman belicht het verband tussen aanbestedingsrecht en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
30 mei 2016
Liesbeth Enneking gaf op 13 mei 2016 een lezing aan de KU Leuven met als titel ‘People, Planet, ... Procedure?'.
9 mei 2016
Hoogleraar Antoine Buyse over het rapport Zorgplichten van Nederlandse ondernemingen inzake internationaal maatschappelijke verantwoord ondernemen.
Mensen demonstreren tegen de slechte werkomstandigheden in de kledingindustrie
9 mei 2016
Hoogleraar Publieke Instituties Judith van Erp onderzoekt de mogelijkheden om multinationals ter verantwoording te roepen.

Pagina's

RSS