Crisis in Europa

Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

Nieuws

12 december 2018
Door een transnationale en historische blik te werpen op migratie hopen de onderzoekers tot een groter begrip te komen.
© iStockphoto.com
6 december 2018
Op 3 december publiceerde Trineke Palm een blog over het Europese veiligheidsbeleid en discussies over een Europees leger in de jaren ’50.
8 november 2018
Op 4 november was Arthur Weststeijn te gast bij radioprogramma OVT om te praten over de Italiaanse film 'Loro'.
29 oktober 2018
De call for papers van de afsluitende conferentie van het ERC-project 'Securing Europe, Fighting its Enemies' is gesloten.
3 september 2018
In augustus 2018 verscheen prof. dr. Maarten Prak's 'Citizens without Nations. Urban Citizenship in Europe and the World, c.1000–1789'.
3 september 2018
Op 27 augustus verscheen een interview met prof. dr. Maarten Prak in de Volkskrant naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Citizens without Nations'.
Feta kaas in een salade
25 juli 2018
Europa wil de namen van "onze" voedingsspecialiteiten wereldwijd beschermen, maar krijgt daardoor soms het deksel op de neus, betoogt econoom Martijn Huysmans.
© iStockphoto.com/Bjoern Meyer
16 juli 2018
EU-veiligheidsdeskundige Trineke Palm is kritisch over de geëiste NAVO-defensiebijdrage van 2%.
Europa flag and EU building
3 juli 2018
Loopt de EU een reël risico om uit elkaar te vallen? Universitair docent Hans Vollaard legt in deze blog de meest waarschijnlijke scenario's uit.
Raad van Europa
2 juli 2018
De benoeming is voor een termijn van drie jaar. De werkzaamheden sluiten nauw aan bij zijn huidige onderzoek naar het maatschappelijk middenveld onder druk.

Pagina's

RSS