Duurzaam Voedsel

Een duurzaam voedselsysteem kent vele aspecten, van voedselzekerheid en milieu tot rechtvaardigheid. Bij het Copernicusinstituut werken we aan interdisciplinaire oplossingen voor de diverse uitdagingen waar het wereldwijde voedselsysteem voor staat.
We bestuderen de impact van agricultuur op grondstoffengebruik, kwaliteit van milieu en biodiversiteit. Ook ontwerpen we innovatieve oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in de agricultuur en het voedselsysteem, op basis van de principes ecologie, circulariteit en eerlijkheid. Hoe kunnen innovaties en ondersteunend beleid een overgang naar een duurzaam voedselsystem bewerkstelligen? In de zoektocht naar een antwoord op deze vraag betrekken we boeren, consumenten, voedselbedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeenschappen en beleidsmakers bij ons onderzoek, zodat de maatschappelijke impact centraal staat.
Lees meer over dit onderzoeksthema en onze lopende onderzoeksprojecten op de Engelstalige website.