Meedoen?

Wat leuk dat je meer wilt weten over deelnemen aan ons onderzoek!

Kan ik meedoen?

Voor het onderzoek zoeken wij kinderen van 3 tot en met 5 jaar die thuis Nederland én Turks, Engels of Pools horen en/of spreken. Ook gezinnen met tweetalige kinderen met een taalontwikkelingsstoornis kunnen meedoen. Voor gezinnen met kinderen met een TOS zijn alle tweede talen naast Nederlands welkom. Kinderen met TOS tussen de 3 en 6,5 jaar kunnen meedoen. Denk je dat jouw gezin in aanmerking komt? Meld je dan aan.

Wat houdt deelname in?

Dit is een groot onderzoek dat begint in het voorjaar van 2022 en duurt tot het najaar van 2024. Als u meedoet, maakt een onderzoeker afspraken om bij jullie thuis langs te komen. De afspraken duren per keer niet langer dan 2 uur. Er is dan ook tijd om rustig kennis te maken en om pauzes te houden. We plannen de afspraken op een moment wanneer het jouw goed uitkomt.

Gezinnen met kinderen die 3 jaar oud zijn, kunnen meedoen aan vier afspraken: twee afspraken in 2022 en nog twee afspraken in 2023/2024. Gezinnen met kinderen die al 4 of 5 jaar zijn, kunnen meedoen aan twee afspraken in 2022.

Tijdens een afspraak vragen de onderzoekers een aantal dingen van ouders. De onderzoekers zullen vragenlijsten afnemen bij de ouders, en zullen er geluidsopnames gemaakt worden bij jullie thuis. De thuisopnames worden uiteraard op een kindvriendelijke en natuurlijke manier gemaakt. Daarnaast zullen de onderzoekers ook één-op-één een aantal taken doen met je kind. Deze taken zijn vormgegeven als ‘spelletjes’ en kinderen vinden het over het algemeen leuk om hieraan mee te werken.

Voor de tijd en moeite krijgen ouders per afspraak €15 van ons.
    
In het onderstaande filmpje vind je meer informatie over het onderzoek en deelname hieraan.
Of scroll naar beneden voor Turks en Pools.

Video 'Children and language mixing'
Children and Language Mixing Türkçe
Children and Language Mixing Polski

Heb je verdere vragen? Of wil je jouw gezin aanmelden?

Aarzel niet om ons te benaderen via het contactformulier!