Wie ben ik? En hoe hebben de verschillende gebeurtenissen in mijn leven me gemaakt tot die persoon?

Dit zijn vragen waar veel mensen bewust of onbewust mee bezig zijn.

Met name jongeren kunnen worstelen met het vinden van een eigen identiteit. Het antwoord op deze vragen kan extra moeilijk zijn voor jongeren die daarnaast ook nog te maken hebben met psychische problemen, zoals angst, depressie, of eetgerelateerde problemen.

Jongere zit piekerend naar buiten te kijken

Doel van het onderzoek

In het “Becoming Me” onderzoek willen we te weten komen hoe jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar hun eigen identiteit ontwikkelen door middel van de verhalen die ze vertellen over hun leven. We includeren hierbij zowel jongeren met als zonder psychische problemen, om beter zicht te krijgen op de rol van problemen binnen de ontwikkeling van identiteit.

Met dit onderzoek hopen we toekomstige jongeren te kunnen helpen in de ontwikkeling van hun identiteit, met name wanneer zij daarnaast ook te maken hebben met psychische problemen. Daarnaast hopen we ook te kunnen helpen bij de behandeling van deze psychische problemen.

Waarom zou je mee willen doen?

Iedereen ontwikkelt een eigen identiteit. Deze is uniek; niemand is exact zoals jij en jouw levensverhaal is niet exact hetzelfde als dat van iemand anders. Door ons wat te vertellen over wie je bent en hoe jouw leven eruit ziet, help jij jongeren in de toekomst die worstelen met het ontwikkelen van hun identiteit.

Voor deelname aan het onderzoek verdien je daarnaast €15,-.

Als je het leuk vindt, dan sturen we je ook de resultaten van het onderzoek op. Dit zijn dan resultaten op groepsniveau; ze gaan over alle jongeren die hebben meegedaan. We kunnen geen resultaten geven over specifieke deelnemers.