Ons aanbod

Via de AI Labs biedt de Universiteit Utrecht verschillende mogelijkheden voor samenwerkingen op het gebied van onderzoek en onderwijs. Ons aanbod bestaat uit:

Onderzoek in een thematisch lab

Organisaties kunnen met onderzoekers samenwerken aan thematische vraagstukken vanuit de praktijk. Wij hebben een Politielab waar politie en justitie samenwerken met verschillende universiteiten, en een AI & Mobility Lab waar vervoerders en andere stakeholders samenwerken met onderzoekers. Verdere thematische Labs zijn in ontwikkeling.

PhD-IT-Programma

Publieke organisaties kunnen deelnemen aan het PhD-IT-Programma. Dit programma biedt publieke organisaties de mogelijkheid om talentvolle afstudeerders aan te trekken. Ook biedt het programma ICT-professionals de kans om zichzelf verder te ontwikkelen in een promotietraject.

Onderwijs voor professionals

Wij organiseren verschillende cursussen over AI en Data Science voor professionals. Naast kleinschalige activiteiten lopen er momenteel twee grotere programma's en verkennen we verdere behoeften.

Werken met studenten

De AI labs gaan experimenteren met een nieuwe kijk op samenwerking van studenten en organisaties. Studenten van verschillende opleidingen gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met AI-vraagstukken van publieke en private organisaties.