Sabine van der Laan en Sophie Merckelbach van Apollo Society.

Sabine van der Laan en Sophie Merckelbach  zijn genomineerd voor de prijs Bijzondere Verdiensten 2017 van de Universiteit Utrecht.

Veel aanstaande arts-onderzoekers zien de noodzaak van verkleining van de kloof tussen universiteit en patiënt en willen daar ook wat aan doen.

De masterstudenten Geneeskunde zijn de drijvende kracht achter Apollo Society, een internationale studentenorganisatie die relevant patiëntgericht onderzoek wil stimuleren en verdieping van het geneeskundecurriculum nastreeft. Inmiddels zijn er ook afdelingen in Singapore en Toronto.

Genomineerd voor

Oprichting van Apollo Society: voor en door gemotiveerde medisch studenten. Doel: Vergroting bewustzijn over de positie van de patiënt in medisch onderzoek.

Meer weten over deze of andere studentenprijzen en alle nominaties?
Bekijk dan uu.nl/studentenprijzen.