DOMCast

Twee van de projectleden van DOMCast. Foto door: Lize Kraan
DOMcast is de winnaar van de Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdiensten 2020

DOMcast is de winnaar van de Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdiensten 2020.

DOMcast heeft veel potentie om verder te groeien en de jury hoopt dat het een permanent onderdeel gaat worden van de universiteit. Zo kunnen ook toekomstige studenten de lokale geschiedenis van Utrecht onderzoeken, en de relatie tussen de stad en universiteit in stand houden.

Jury studentenprijzen

DOMCast geeft in hun podcasts stem aan de soms nog ongehoorde, persoonlijke geschiedenis van bijzondere inwoners van Utrecht. De jury vindt het enthousiasme waarmee DOMCast te werk gaat aanstekelijk, en laten ze zien hoe maatschappelijk relevant de wetenschap kan zijn. De toewijding waarmee de studenten hun podcasts samenstellen en presenteren vindt de jury bewonderingswaardig.

Volgens de jury heeft DOMcast veel potentie om verder te groeien, en ze hopen dat het uiteindelijk een permanent onderdeel gaat worden van de universiteit. Zo kunnen ook toekomstige studenten de lokale geschiedenis van Utrecht te onderzoeken, en de relatie tussen de stad en universiteit in stand te houden.

DOMcast bestaat uit Hugo Broersen, Luka Gabreels, Ilse Gareman, Robrecht Haex, Robin IJntema, Renée Karsten, Thomas van Roijen, Maurice Visser, Wiebe Reints, Bart Both en Kiki Ernst.

Meer weten over deze of andere studentenprijzen?
Bekijk dan uu.nl/studentenprijzen.