Marrit Woudwijk

Marrit Woudwijk, winnaar Beste Masterscriptie 2020. Foto door: Lize Kraan
Marrit Woudwijk, winnaar Beste Masterscriptie 2020. Foto door: Lize Kraan

Marrit Woudwijk is de winnaar van de Beste Masterscriptie 2020.

In haar scriptie geeft Woudwijk een stem aan ongehoorde verhalen, en laat ze op confronterende wijze zien dat we veel minder weten over de oorlog in Syrië dan we in eerste instantie zouden denken.

Jury studentenprijzen

De scriptie van Marrit Woudwijk sprong er voor de jury direct uit. In haar scriptie “The Lesser Truth: Truth Construction on Remote Warfare and the Case of the US-led anti-ISIS Coalition in Syria” onderzocht Woudwijk hoe Syriërs denken over de oorlog die onder andere Nederland daar voert tegen de Islamitische staat. In de laudatio spreekt de jury vol bewondering over de manier waarop Woudwijk haar onderzoekt uitwerkt: in haar scriptie geeft ze aan ongehoorde verhalen, en toont ze op confronterende wijze aan dat het verhaal dat er in Nederland over de oorlog wordt vertelt incompleet en subjectief is.

Haar scherpe inzicht en pen bleef ook voor de buitenwereld niet onopgemerkt: zo heeft ze onlangs al gepubliceerd in De Correspondent over ditzelfde onderwerp, en begint ze in september met een PhD-positie aan de Universiteit voor Humanistiek. De jury is onder de indruk op de manier waarop Woudwijk dit uiterst relevante en actuele onderwerp heeft onderzocht, zowel analytisch als methodologisch.

Opleiding

Conflict Studies and Human Rights

Titel thesis

The Lesser Truth: Truth Construction on Remote Warfare and the Case of the US-led anti-ISIS Coalition in Syria

Meer weten over deze of andere studentenprijzen?
Bekijk dan uu.nl/studentenprijzen.