Talentvolle student: Susanne Schilderman

Zolang ik me kan herinneren ben ik maatschappelijk betrokken.
Susanne Schilderman, masterstudent Economic Policy en jongste gemeenteraadslid van Utrecht.
Susanne Schilderman

Privacy waarborgen staat op één

Susanne Schilderman (24) is het jongste raadslid van Utrecht. “Al zo lang ik me kan herinneren ben ik maatschappelijk betrokken”, vertelt ze. Ze begon op haar veertiende met vrijwilligerswerk bij een jongerencentrum en werd op haar zestiende lid van D66. Van de Jonge Democraten was ze landelijk bestuurslid, om zich vervolgens kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Daar bekommert ze zich onder andere om privacyonderwerpen. “Als gemeente willen we strenger zijn dan wat er nu moet vanuit de Rijksoverheid. Privacy waarborgen staat op één. Je moet het zien als gegevens van mensen die je geleend hebt, dus moet je er extra voorzichtig mee omgaan.”

Scriptie over belastingconcurrentie tussen overheden

Met het schrijven van haar scriptie over belastingconcurrentie tussen overheden, hoopt ze deze zomer haar master Economic Policy af te ronden. Hiervoor deed ze de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht en een deel van de bachelor Economie en Bedrijfseconomie in Amsterdam. In de politiek hoopt ze te kunnen gaan zorgen voor betaalbare woningen voor jonge mensen: “Je ziet de huur- en koopprijzen nu alweer ontzettend stijgen.”

Trots op: Alle jonge mensen die de stap durven zetten om de stad te vertegenwoordigen. Ambitie: Minister-president van een Verenigd Europa worden. Inspiratiebron: Femke Halsema; inhoudelijk sterk maar ook menselijk en leuk. Guilty pleasure: ABBA.

 

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.