Talentvolle student: Nick Bijlsma

Een duurzame samenleving nastreven is urgent, maar ook complex.
Nick Bijlsma, masterstudent Sustainable Development, staat in de Duurzame Jonge 100 (editie 2017).
Nick Bijlsma

Duurzame Jonge 100

Nick Bijlsma (22) staat dit jaar in de Duurzame Jonge 100, een lijst met studenten die zich inzetten voor duurzaamheid. Nick krijgt als een van de ambassadeurs van de Topsector Energie twee jaar lang een Top Talents-beurs. Dit jaar organiseert hij onder meer de Energy Innovation Talks, een evenement voor studenten en young professionals met ideeën voor een schonere energievoorziening. Daarnaast helpt Nick als Living Lab Officer van de Green Office van de UU duurzame studenteninitiatieven van de grond te krijgen.

Schaakkampioen

Schaken is de grote hobby van de masterstudent Sustainable Development, in het verleden was hij zelfs Nederlands jeugdkampioen. Het analytisch denken komt van pas in zijn studie. “Een duurzame samenleving nastreven is niet alleen urgent, maar ook heel complex. Als wetenschapper moet je samenwerken met andere wetenschappers, met technici, met beleidsmakers, met politici, met burgers. Maar dat maakt het juist zo interessant.”

Trots op: Mijn carrièresprong van gewone bachelorstudent naar een masterstudent met een studiebeurs die in de Duurzame Jonge 100 staat. En dat in een klein jaar. Ambitie: Vooruitgang op het gebied van duurzaamheid: voor nu de energietransitie versnellen! Inspiratiebron: Barack Obama en de arts en statisticus Hans Rosling die met zijn filmpjes grote wereldvraagstukken voor iedereen inzichtelijk wist te maken. Guilty pleasure: Hard meezingen met oude pop-nummers als ik in mijn eentje in de auto zit.

 

 

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.